Προειδοποίσηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Δεν έγινε δέκτη η Παραίτηση των μελών του οργανισμού «Θεσσαλονίκη 2012»

Από τη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Το πρόβλημα με τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ του «Θεσσαλονίκη 2012» προέκυψε από την άρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Οι παραιτήσεις δεν έχουν γίνει δεκτές, ενώ υπάρχει βάσιμη αισιοδοξία για θετική τελική απόφαση του Ελγκτικού Συνεδρίου που θα επιτρέψει στο ΔΣ του «Θεσσαλονίκη 2012» να αφοσιωθεί απρόσκοπτα στο έργο του, με τους πόρους που έχουν διατεθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για το σκοπό αυτό.

Εξυπακούεται πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι απαραίτητοι και η παρούσα Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι υπέρμαχη της αποτελεσματικής λειτουργίας τους. Το ζήτημα των αγκυλώσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ωστόσο, έχει απασχολήσει έντονα και την ΚΕΔΕ, που επισημαίνει την ανάγκη να ξεπεραστούν αυτές οι αγκυλώσεις και να προκύψουν πιο αποτελεσματικές λειτουργίες.

Υπενθυμίζεται όπως έχει προ πολλού ανακοινωθεί ότι το πρόγραμμα του εορτασμού θα εστιασθεί σε δύο περιόδους, το δίμηνο Μαϊου-Ιουνίου και το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, ενώ οι πρώτοι τέσσερις μήνες του έτους θα είναι διάστημα προπαρασκευής. Σε κάθε περίπτωση, η πόλη θα γιορτάσει τα εκατό χρόνια από την απελυθέρωσή της με τρόπο που θα την κάνει υπερήφανη.

Σε περίπτωση που το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει τελικά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του «Θεσσαλονίκη 2012», οι δράσεις του θα υλοποιηθούν μέσα από τους μηχανισμούς του Δήμου, όπως άλλωστε γίνεται και σε διοργανώσεις σαν τα «Δημήτρια». Η λύση αυτή δεν είναι ιδανική, ειδάλλως θα είχε προκριθεί εξ αρχής, είναι όμως υλοποιήσιμη.

Η πρόταση της δημοτικής Αρχής να αναλάβει ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου την οργανωτική και τεχνική υποστήριξη των εορτασμών του 2012 – ένας οργανισμός, δηλαδή, που θα χαίρει διαχειριστικής ευελιξίας – έτυχε διαπαραταξιακής υποστήριξης, όπως άλλωστε αρμόζει και στον εορτασμό. Η συγκεκριμένη επιλογή, εξάλλου, υπήρξε αποτέλεσμα στενής και διαρκούς επικοινωνίας με το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, από το οποίο η Διοίκηση ζήτησε καθοδήγηση για την επιλογή του κατάλληλου «οχήματος».

Στο μεταξύ, το «Θεσσαλονίκη 2012» ήδη έχει επιδείξει σημαντικότατο έργο και έχει θέσεις τις βάσεις για έναν επιτυχημένο εορτασμό των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Ενδεικτικά, έχει ήδη αξιολογήσει το σύνολο των 274 προτάσεων που είχαν υποβληθεί από το 2009, πολλές από τις οποίες θα συμπεριληφθούν στο τελικό πρόγραμμα, έχοντας εξασφαλίσει έτσι τη διοικητική συνέχεια αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε από την προηγούμενη Διοίκηση. Επιπλέον, έχει συμφωνήσει με τον ΟΛΘ τη διάθεση της Αποθήκης Γ όπου θα διοργανωθεί η Έκθεση της ιστορικής διαδρομής της πόλης τα τελευταία εκατό χρόνια και έχει λάβει θετικές απαντήσεις από τους ομιλητές του μεγάλου ιστορικού συνεδρίου του Οκτωβρίου. Επίσης, έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα του μέσω της οποίας γίνονται δεκτές νέες προτάσεις, οι οποίες και αξιολογούνται.

Η σοβαρότητα της έως τώρα προσπάθειας υπογραμμίζεται και από την κοινή συμφωνία δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος να προχωρήσουν εκδηλώσεις για το 2012 σε συνεργασία και συντονισμό με το «Θεσσαλονίκη 2012», να αναρτηθούν αυτές οι δράσεις στην ιστοσελίδα του «Θεσσαλονίκη 2012» και να προκύψει τελικά ένα κοινό ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Η δημοτική Αρχή, εξάλλου, προχωρά στη σύσταση Τιμητικής Οργανωτικής Επιτροπής, που θα απαρτίζεται από φορείς και προσωπικότητες της πόλης, η οποία θα πλαισιώσει το έργο της Επιτροπής «Θεσσαλονίκη 2012».

 

Παραιτήθηκαν τα μέλη του οργανισμού «Θεσσαλονίκη 2012»,για τις καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.