Προειδοποίσηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Παραιτήθηκαν τα μέλη του οργανισμού «Θεσσαλονίκη 2012»,για τις καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση

Τις παραιτήσεις τους, στη διάθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης, έθεσαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού, που ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίηση του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, που εξέδωσε σήμερα το βράδυ η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι παραιτήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου «Θεσσαλονίκη 2012», έγιναν λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται στη διαδικασία χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα, διευκρινίζεται ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν οριστικοποίησε τον τρόπο χρηματοδότησης των δράσεων που έχουν προγραμματιστεί για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό και ενσωμάτωση της πόλης στο ελληνικό κράτος. «Η Διοίκηση του Δήμου έχει προβεί ήδη σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις σε όλα τα επίπεδα, ώστε να αισιοδοξεί ότι πολύ σύντομα η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί», επισημαίνεται και υπογραμμίζεται ότι η δημοτική αρχή αναμένει την τελική απάντηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το θέμα.

Υπογραμμίζεται επίσης, ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην επερχόμενη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, με αφορμή την υποβολή των παραιτήσεων, κάνει λόγο για «εξευτελισμό και απαξίωση» της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και ζητά να συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις. «Για τη μοναδική ολιγωρία που επέδειξαν ο δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, μια στάση που τίναξε στον αέρα μια επέτειο - σταθμό και ντροπιάζει τελικά την ιστορία μας πόλης», δήλωσε ο κ. Γκιουλέκας.

Σκοπός του «Θεσσαλονίκη 2012» είναι η μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση και η συμμετοχή των κατοίκων της πόλης - και ιδιαίτερα των νέων - στον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης, μέσα από μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων. Σύμφωνα με τους προγραμματισμούς οι εκδηλώσεις θα έχουν ως σημείο εκκίνησης τη μνήμη των ιστορικών γεγονότων, θα αναφέρονται στον διαπολιτισμικό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης, θα ξεκινήσουν το Μάιο και θα κορυφωθούν στα τέλη Οκτωβρίου.

 

aggelioforos

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.