Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Υποδεχόμαστε το «Κοινωνικό Λεωφορείο του Πολίτη» στο Φίλυρο

Στην πλατεία του Φιλύρου θα βρίσκεται την Τετάρτη το πρωί το πολύχρωμο «Κοινωνικό Λεωφορείο του Πολίτη» για να ενημερώσει τους δημότες για την ανάγκη δημιουργίας κοινωνικής Τράπεζας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του οργανισμού «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ», ενός ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που στηρίζεται από το δήμο μας. Ο οργανισμός ιδρύθηκε πριν 18 χρόνια και πραγματοποιεί στοχευόμενες κοινωνικές παρεμβάσεις. Τον τελευταίο καιρό προωθεί καμπάνια για τη δημιουργία της «Κοινωνικής Τράπεζας», που αποτελεί μια παραλλαγή της «Ηθικής Τράπεζας», που ξεκίνησε από το Μπαγκλαντές και την Ινδία και υπάρχει τα τελευταία χρόνια σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά όχι στη χώρα μας.

Ο οργανισμός στοχεύει μεταξύ των άλλων στη δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας και γραφείων νομικών συμβούλων, στη καταγραφή των αστέγων και ανέργων, καθώς και συλλόγων νομίμων μεταναστών, αλλά κυρίως στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ίδιων των πολιτών.

Στόχος του οργανισμού είναι η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας και ειδικού γραφείου, το οποίο δίνει δωρεάν πληροφορίες σε άστεγους και άνεργους για θέματα όπως είναι η ρύθμιση χρεών, ζητήματα εύρεσης εργασίας και πληροφορίες για μικρές επιδοτούμενες εναλλακτικές επιχειρηματικές προσπάθειες, καθώς και νομικές πληροφορίες. Επίσης ο οργανισμός επιδιώκει τη δημιουργία ενός μικρού τραπεζικού ιδρύματος, υπό την αιγίδα ενός δημόσιου φορέα, που μπορεί να δανείσει με μικρά ποσά υπερχρεωμένα άτομα, που θέλουν να επανενταχτούν.

«Ο ΠΟΛΙΤΗΣ» πραγματοποίησε σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, για τις εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους με κεντρικό σημείο αναφοράς το «Κοινωνικό Λεωφορείο του Πολίτη». Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων   παρουσιάζει εορταστική παράσταση με κοινωνικά μηνύματα, ενώ ταχυδακτυλουργοί, ξυλοπόδαροι και διασκεδαστές δίνουν τον τόνο. (Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.politis-ast.gr)

Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, που πάντα στηρίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθησίας, υποδέχεται το «Κοινωνικό Λεωφορείο του Πολίτη» την Τετάρτη, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 1 το μεσημέρι, στην πλατεία του Φιλύρου.