Πάνω από 50 θετικά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Πάνω από 50 θετικά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα γρήγορα τεστ κορονοιού στη Θεσσαλονίκη. Οι εξετάσεις γίνονται σε κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ ειδικά εξοπλισμένες, που έχουν στηθεί μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα έχουν αναπτυχθεί έως και δεκατέσσερα κινητά ιατρεία στη νέα παραλία, προκειμένου να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ, ακόμη και να καλυφθεί το σύνολο των προσερχομένων.

Διαβάστε κι εδώ το σχετικό θέμα του Seleo.gr - Ατελείωτες ουρές για rapid tests στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περισσότερα από 1.100 τεστ, από τα οποία περισσότερα από 50 είναι θετικά.

Οι ενδιαφερόμενοι δίνουν στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητα ή τον ΑΜΚΑ τους και παίρνουν αριθμό προτεραιότητας προς εξέταση στα κινητά ιατρεία. Για την έκβαση των τεστ ενημερώνονται όλοι τηλεφωνικά ή με μήνυμα sms εντός δύο ωρών από τη διενέργεια του τεστ. 

Στο μεταξύ, έκτακτη ενημέρωση για τα νέα μέτρα στην Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Λάρισα αναμένεται το απόγευμα στις 17.00 από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Παράλληλα, σε lockdown εισέρχονται τρεις ακόμη περιφέρειες, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Να σημειωθεί ότι,  ο Πρωθυπουργός, προανήγγειλε νέα μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο».