Θεσσαλονίκη: Κάρτες απεριορίστων διαδρομών σε μαθητές

Θεσσαλονίκη: Κάρτες απεριορίστων διαδρομών σε μαθητές

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του ΟΑΣΘ, για τη χορήγηση καρτών απεριορίστων διαδρομών, με δικαιούχους μεταφοράς τους μαθητές.

 

Οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα χορηγηθούν για το σχολικό έτος 2020-2021 και για το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι τον Ιούνιο 2021.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη από την Αντιπεριφρειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Γιώργο Σκόδρα.

«Μετά από μία σειρά επαφών που έγιναν μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια των μέσων και των δρομολογίων, για την έγκαιρη και ασφαλή μετακίνηση των παιδιών σήμερα έπεσαν οι τελευταίες υπογραφές», τονίζεται στην ανακοίνωση της Β. Πατουλίδου.

«Τα δρομολόγια περιγράφονται στους πίνακες που έχουν δημιουργηθεί με βάση τα επικαιροποιημένα στοιχεία των μαθητών για το σχολικό έτος 2020 – 2021, ενώ εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτό θα πηγαινοέρχονται στο σχολείο περίπου 1.100 παιδιά», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, «άλλοι δέκα χιλιάδες μαθητές τουλάχιστον θα μεταφέρονται με τα δρομολόγια που εκτελούνται με δημόσιες συμβάσεις, με ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός είχε ολοκληρωθεί πέρσι για τα έτη 2019, 2020 και 2021».

Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας δήλωσε πως «προτεραιότητα όλων, ιδίως αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι η διευκόλυνση και ασφάλεια των μαθητών και κατ’ επέκταση των οικογενειών τους».

Στην συνάντηση συζητήθηκαν και οι διαδρομές που θα δημιουργηθούν μετά την κυκλοφορία των νέων λεωφορείων, όπως αυτές που θα εξυπηρετούν τους ανθρώπους που εργάζονται στις νέες εγκαταστάσεις της Περιφέρειας.

Την ίδια στιγμή, καταλήγει η ανακοίνωση, «τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των μαθητών, ώστε να περιορίζεται το ενδεχόμενο διασποράς του κορωνοϊού».