Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη - Χ. Δημητρακόπουλος: Πρέπει να αντιληφθούμε την κρισιμότητα της κατάστασης

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη - Χ. Δημητρακόπουλος: Πρέπει να αντιληφθούμε την κρισιμότητα της κατάστασης

Σε νέα δεδομένα καλούνται να προσαρμοστούν από τα ξημερώματα του Σαββάτου οι Θεσσαλονικείς, όποτε τίθενται σε ισχύ τα δύο μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στο χθεσινό του διάγγελμα.

Συγκεκριμένα, από τις 06:00 του Σαββάτου και μέχρι νεωτέρας, απαγορεύεται η κυκλοφορία κατά το διάστημα 00:30-05:00 και καθίσταται υποχρεωτική παντού η χρήση μάσκας, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Από το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, εξαιρούνται όσοι εργάζονται τις συγκεκριμένες ώρες και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Η αστυνομία προχωρά από αύριο σε εντατικοποίηση των ελέγχων, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου Covid-19 στη Θεσσαλονίκη - όπου σήμερα ανακοινώθηκαν 197 νέα κρούσματα.

"Η Ελληνική Αστυνομία είναι δίπλα στους πολίτες σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες" τόνισε σε δήλωσή του στο Seleo ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δημητρακόπουλος.

Από αύριο το πρωί θα ακούγεται νέο ηχητικό μήνυμα από τα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο θα ενημερώνει τους πολίτες για τα ισχύοντα μέτρα σε τρεις γλώσσες, στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα αραβικά. "Το μήνυμα έχει προτρεπτικό χαρακτήρα" ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος σημειώνοντας ότι "η βεβαίωση προστίμων αποτελεί έσχατη λύση".

"Το μέτρο δεν είναι εισπρακτικό. Αφορά τη δημόσια υγεία και πρέπει όλοι να αντιληφθούμε την κρισιμότητα της κατάστασης" υπογράμμισε συμπληρώνοντας ότι "η βεβαίωση παραβάσεων αφορά τους λιγοστούς συμπολίτες μας, οι οποίοι παρά τις εκκλήσεις μας δεν έχουν συμμορφωθεί".

Τέλος, ο κ. Δημητρακόπουλος απήυθυνε έκκληση στους Θεσσαλονικείς να φορούν μάσκες, να αποφεύγουν τα μέρη όπου παρατηρείται συνωστισμός και να τηρούν όλους τους κανόνες που υποδεικνύονται από τους ειδικούς, ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Ακούστε στον παρακάτω σύνδεσμο το ηχητικό μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. :