Σφοδρή κριτική Νοτοπούλου σε Ζέρβα! ''Από τις τρύπες Κούβελα...στις τρύπες Ζέρβα''

Σφοδρή κριτική Νοτοπούλου σε Ζέρβα! ''Από τις τρύπες Κούβελα...στις τρύπες Ζέρβα''

Τον κατηγόρησε για «ακατανόητη εμμονή» σε μία σειρά θεμάτων, για «έλλειψη οράματος», για «εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων» και για «επικοινωνιακή πολιτική».

 

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με αποκλειστικό θέμα τα έως τώρα πεπραγμένα της διοίκησης Ζέρβα, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου.

   Η κ. Νοτοπούλου είπε πως οι πρώτοι 12 μήνες του δημάρχου Θεσσαλονίκης ήταν μία «πλήρης απογοήτευση». Αναφέρθηκε λεπτομερώς στην καθαριότητα λέγοντας πως «οι γειτονιές είναι μέσα στο σκουπίδι», και στην ακύρωση έργων που είχαν ξεκινήσει επί διοίκησης Μπουτάρη, όπως για παράδειγμα η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας και η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, αναφέρει το ΑΜΠΕ .Όσον αφορά την πλατεία Ελευθερίας είπε ότι ως ένας ιστορικός τόπος γίνεται πάλι τρύπα και πως περνάμε πλέον από τις τρύπες Κούβελα στις τρύπες Ζέρβα. Παράλληλα τόνισε ότι ο κ. Ζέρβας επιβάλλει δικές του προτάσεις για τα έργα της πόλης και πειραματίζεται. «Εξυπηρετεί με τη στάση του αυτή και κομματικά συμφέροντα και εξυπηρετεί και συμφέροντα συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων στην πόλη. Να μην κρυβόμαστε», σχολίασε.

   Για τα οικονομικά δεδομένα χαρακτήρισε τον κ. Ζέρβα «πολύ τυχερό καθώς από έναν δήμο που βαρύνονταν από την υπεξαίρεση Παπαγεωργόπουλου, παρέλαβε έναν δήμο με πλεονάσματα». Τού άσκησε επίσης κριτική πως «πολύ γρήγορα πέταξε το κοστούμι του ανεξάρτητου δημάρχου και έτρεξε πίσω από την κυβέρνηση της ΝΔ» και τον κατηγόρησε για «ακατανόητη εμμονή» σε μία σειρά θεμάτων, για «έλλειψη οράματος», για «εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων» και για «επικοινωνιακή πολιτική», γράφει το ΑΜΠΕ.   Για τα εργασιακά, η κ. Νοτοπούλου είπε πως από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων έγιναν «πάνω από 700 μετακινήσεις εργαζομένων χωρίς καμία αξιοκρατική διαδικασία», ενώ μίλησε για «πισωγύρισμα» στη δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος και στο έργο του Μετρό, όπου κατονόμασε τον δήμαρχο ως «πρωτομάστορα, χασάπη, των αρχαίων της Βενιζέλου».

   Τόνισε, δε, πως δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για τη Νέα Παραλία, πως οι ποδηλατόδρομοι επέφεραν πολλά προβλήματα στην πόλη και κατηγόρησε προσωπικά τον κ. Ζέρβα πως είναι «ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε να μην έχει η Θεσσαλονίκη 250 καινούργια, πράσινα, λεωφορεία, αλλά αντ' αυτού έφερε δωράκια, 50 "σαπάκια" από τη Λειψία χρησιμοποιώντας τα χρήματα των δημοτών».

   Η κ. Νοτοπούλου, ερωτηθείσα για την πρόσφατη δήλωση του δημάρχου πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τον δήμο Θεσσαλονίκης το 2023, απάντησε πως κατανοεί την «αγωνία του», ωστόσο όταν έρθει η ώρα των πολιτών «θα θυμηθούν τις κωλοτούμπες και την απραξία». Αναφορικά με το εάν θα είναι η ίδια υποψήφια, είπε πως «η παράταξη της θα κάνει ό,τι χρειαστεί ώστε την επόμενη φορά ο δήμος να βρεθεί σε προοδευτικά χέρια».

 Επίσης, αναφερόμενη στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που γίνονται με τηλεδιάσκεψη η ίδια έκανα λόγο για «αντιδημοκρατική στάση».