Νέα λουκέτα και ''καμπάνες'' σε  καφέ-μπαρ στη Θεσσαλονίκη

Νέα λουκέτα και ''καμπάνες'' σε καφέ-μπαρ στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται τα λουκέτα σε επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη κατά τους ελέγχους της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Χθες επιβλήθηκε πρόστιμο σε τρία καφέ -μπαρ στη Θεσσαλονίκη, καθώς διαπιστώθηκε πως υπήρχαν υπεράριθμοι πελάτες από αυτούς που επιτρέπονται βάσει των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό και λειτουργούσαν μετά τα μεσάνυχτα.

Ειδικότερα, σε δύο από τα τρία  καταστήματα διαπιστώθηκε να λειτουργούν με υπεράριθμούς πελάτες, ενώ το τρίτο να λειτουργεί μετά τα μεσάνυχτα.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 18 παραβάσεις και έγινε μία  σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε δύο  καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και στην Ήπειρο. Έντεκα  για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία 4 στην Αττική, 2 σε Δυτική Ελλάδα και από σε Θεσσαλονίκη, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Νότιο Αιγαίο και Θεσσαλία. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 189 σχετικές παραβάσεις.

Πρωταθλήτρια η Θεσσαλονίκη στη μη χρήση μάσκας. 

(36) στη Θεσσαλονίκη,
(33) στη Στερεά Ελλάδα,
(27) στα Ιόνια Νησιά,
(26) στην Κεντρική Μακεδονία,
(24) στην Ήπειρο,
(18) στο Βόρειο Αιγαίο,
(13) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(10) στο Νότιο Αιγαίο,
(7) στην Κρήτη,
(7) στη Δυτική Μακεδονία,
(7) στη Θεσσαλία,
(6) στην Αττική,
(4) στην Πελοπόννησο και
(3) στη Δυτική Ελλάδα.