Ξεκίνησε η πορεία για τη «Θεσσαλονίκη που θέλει να ανασάνει»

Ξεκίνησε η πορεία για τη «Θεσσαλονίκη που θέλει να ανασάνει»

Διαδήλωση ενάντια στην επικείμενη καύση απορριμμάτων από το ΤΙΤΑΝ, στη μόλυνση από τα ΕΛΠΕ αλλά και στη σχεδιαζόμενη νέα μονάδα από την Elpedison έχει πραγματοποιηθεί  σήμερα  στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Κοινό κάλεσμα υπάρχει μετά από πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ασσήρου «Φίλοι της Γης», της Συνεργασίας Όλων Κατά της Μ.Ε.Α. περιοχής Λαγκαδά (Σ.Ο.Κ. Μ.Ε.Α.), της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην καύση απορριμμάτων, του Σύλλογου Προστασίας Περιβάλλοντος ευρύτερης περιοχής Λαγκαδά, της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού και της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, ενώ στη διαδήλωση ξεχωριστά καλέσματα έχουν κάνει η Πρωτοβουλία κατά της Καύσης Απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας, η πρωτοβουλία ενάντια στα ΕΛΠΕ, εργατικά σωματεία, περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς και του αναρχικού χώρου.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία αρχαίας αγοράς (Άγαλμα Βενιζέλου ) και μέσω των οδών Εγνατίας , Αγ. Σοφίας , Τσιμισκής , Αριστοτέλους , Εγνατίας και Βενιζέλου  θα καταλήξουν στο ΥΜΑΘ