Απειλούσαν και εκβίαζαν 58χρονο στη Θεσσαλονίκη

Απειλούσαν και εκβίαζαν 58χρονο στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν δύο άνδρες για εκβίαση σε βάρος 58χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για δύο άνδρες 49 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και 31χρονης, σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου-Αναλήψεως, οι δύο άντρες, κατά το χρονικό διάστημα 08 έως 14 Οκτωβρίου, μετερχόμενοι απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του 58χρονου και της οικογένειάς του, απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να μην αποκαλύψουν στοιχεία της προσωπικής του ζωής.

Πρωινές ώρες χθες έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του 49χρονου με τον παθόντα, όπου με τη χρήση απειλών απαιτούσε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, καθορίσθηκε συνάντηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την καταβολή του συμφωνηθέντος ποσού. Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη ο 46χρονος μόλις παρέλαβε τα χρήματα, ενώ σε κοντινή απόσταση εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο 49χρονος δράστης.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, και κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο των εκβιασμών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της 31χρονης.