Ξανά πρώτη η Θεσσαλονίκη στη μη χρήση μάσκας

Ξανά πρώτη η Θεσσαλονίκη στη μη χρήση μάσκας

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια έλεγχοι και βεβαιώθηκαν επτά παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.). Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 855 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 71 άτομα. Επίσης τρεις παραβάσεις επιβλήθηκαν για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, σε Αττική, Πελοπόννησο και Νότιο Αιγαίο. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 175 σχετικές παραβάσεις. 

Πρωτιά για ακόμη μέρα στη Θεσσαλονίκη ως προς τη μη χρήση μάσκας.

Συνολικά επιβλήθηκαν 221 πρόστιμα  για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης.

(39) στη Θεσσαλονίκη,
(37) στη Στερεά Ελλάδα,
(27) στο Βόρειο Αιγαίο,
(24) στην Κεντρική Μακεδονία,
(19) στην Ήπειρο,
(15) στη Δυτική Μακεδονία,
(12) στην Κρήτη,
(11) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(11) στα Ιόνια Νησιά,
(7) στη Δυτική Ελλάδα,
(7) στη Θεσσαλία,
(7) στην Πελοπόννησο και
(5) στην Αττική.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (20.705) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (20.689) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (16) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.