Βανδαλισμοί  σε γυμνάσιο στη Θεσσαλονίκη που τελούσε υπό κατάληψη (ΦΩΤΟ)

Βανδαλισμοί σε γυμνάσιο στη Θεσσαλονίκη που τελούσε υπό κατάληψη (ΦΩΤΟ)

Βανδαλισμούς στο 4ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, οι μαθητές του οποίου προχώρησαν σε κατάληψη το πρωί της Τετάρτης, αλλά τελικά αυτή λύθηκε πριν από λίγο, καταγγέλλει στο ethnos.gr ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ίδιος, επικαλούμενος μαρτυρίες καθηγητών του σχολείου, μέσα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα κατά τη διάρκεια της κατάληψης υπήρχαν και εξωσχολικοί, η ηλικία των οποίων έφτανε ακόμα και τα 20–25 έτη. Ωστόσο, ο κ. Κόπτσης δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, αν οι βανδαλισμοί έγιναν από τους εξωσχολικούς ή από τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων.

«Είναι κρίμα και απαράδεκτο να μπαίνεις σε ένα σχολείο και να βλέπεις κατεστραμμένους πίνακες, απουσιολόγια και λουλούδια και πεταμένα θρανία, έδρες και γραφεία. Αυτή δεν είναι εικόνα που πρέπει να παρουσιάζει ένα σχολείο. Κάνουμε έναν τιτάνιο αγώνα, γυρνώντας καθημερινά από σχολείο σε σχολείο και προσπαθώντας να πείσουμε τους μαθητές ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνονται καταλήψεις. Ωστόσο, ο διάλογος χρειάζεται δύο πλευρές, ώστε να είναι εφικτό να γίνει και να έχει αποτέλεσμα«, σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Κόπτσης. Κατά τον ίδιο -σύμφωνα με το  ethnos.gr- και οι γονείς των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων αντιδρούσαν στην κατάληψη. Από νωρίς βρέθηκαν έξω από το σχολείο και φώναζαν εναντίον της κατάληψης, ενώ κάποιοι γονείς ζητούσαν ακόμα και την παρέμβαση εισαγγελέα. Ο κ. Κόπτσης βρέθηκε στο συγκεκριμένο σχολείο και μετά από συνομιλία με τους μαθητές η κατάληψη έληξε γύρω στις 11:30 της Τετάρτης. Οι μαθητές μπήκαν στις τάξεις και τα μαθήματα πλέον γίνονται κανονικά.

bandalismoi-sholeio.jpg