Απίστευτο! Ο Δ.Θεσσαλονίκης τοποθέτησε θάλαμο απολύμανσης χωρίς πιστοποίηση του υλικού της αποστείρωσης

Απίστευτο! Ο Δ.Θεσσαλονίκης τοποθέτησε θάλαμο απολύμανσης χωρίς πιστοποίηση του υλικού της αποστείρωσης

 

Τον έβγαλαν άρον άρον, ωστόσο πολίτες τον είχαν χρησιμοποιήσει.

 

 

Απίστευτο και όμως συνέβη. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης την περασμένη εβδομάδα τοποθέτησε στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό, ύστερα από δωρεά ιδιωτικής εταιρείας και ήρθε στη Θεσσαλονίκη από τη Σαγκάη, έναν θάλαμο απολύμανσης.

 

Τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, οι πολίτες περνούσαν από τον ειδικό θάλαμο προκειμένου να απολυμαίνουν τα χέρια τους να θερμομετρούνται ανέπαφα και ακολούθως να γίνεται η αποστείρωση μέσα σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων. Η διοίκηση προχώρησε, ωστόσο, στην απενεργοποίηση του ειδικού θαλάμου μετά από ενημέρωση του γιατρού εργασίας ότι το υλικό της αποστείρωσης δεν διαθέτει την πιστοποίηση από τον ΕΟΦ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

«Ενημερωθήκαμε από τον γιατρό εργασίας και απενεργοποιήσαμε άμεσα τον θάλαμο. Είχαμε συμφωνήσει με την εταιρεία να λάβουμε την πιστοποίηση μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας. Από τη στιγμή που δεν την είχαμε στα χέρια μας, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αποφασίσαμε να τον αποσύρουμε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας.

 

 

Ωστόσο, σε ανακοίνωση του ο δήμος για την τοποθέτηση του θαλάμου έλεγε πως ‘’Η διαδικασία διαρκεί περίπου 15 δευτερόλεπτα και είναι απολύτως ασφαλής, καθώς υπάρχουν όλες οι προβλεπόμενες πιστοποιήσεις’’.