Αγνοείται ναυτικός στον Θερμαϊκό- Συνεχίζονται οι έρευνες

Αγνοείται ναυτικός στον Θερμαϊκό- Συνεχίζονται οι έρευνες

Άκαρπες έχουν αποβεί μέχρι στιγμής οι έρευνες του Λιμενικού και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, για τον εντοπισμό 27χρονου, ο οποίος αγνοείται από το Σάββατο  στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού.

Ο νεαρός, μέλος πληρώματος φορτηγού πλοίου, έπεσε στη θάλασσα 15 ναυτικά μίλια από τον Αγιόκαμπο και έκτοτε αγνοείται. Στις έρευνες συμμετέχουν  πλωτά του Λιμενικού, αλιευτικά σκάφη και ένα όχημα του Λιμενικού από ξηράς.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το   Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε το Σάββατο  από τον Πλοίαρχο του M/T ''ATHLOS'' σημαίας Μάλτας, για αγνοούμενο 27χρονο αλλοδαπό, μέλος του πληρώματος (καμαρότος), ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 15 ν.μ. ανατολικά Αγιόκαμπου Λάρισας. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Ελευσίνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, άφορτο.Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης, Βόλου, Σκιάθου, Νέων Μουδανιών, Πλαταμώνα, Σκάλας Κατερίνης, Σκοπέλου, Αγιόκαμπου Λάρισας, Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου και Αλοννήσου και ξεκίνησαν έρευνες στην ανωτέρω ευρύτερη θαλάσσια περιοχή με τη συμμετοχή τριών περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο  παραπλεόντων, οχτώ  Α/Κ σκαφών, σκάφη της Ομάδας Διάσωσης Ν. Μουδανιών και Θεσσαλονίκης καθώς και από περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από στεριά, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.