Θεσσαλονίκη: Λουκέτο σε καφέ-μπαρ για υπεράριθμους πελάτες

Θεσσαλονίκη: Λουκέτο σε καφέ-μπαρ για υπεράριθμους πελάτες

Συνεχίζονται τα λουκέτα σε επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη κατά τους ελέγχους της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Χθες επιβλήθηκε πρόστιμο σε καφέ -μπαρ στον Λαγκαδά, Θεσσαλονίκης,  καθώς διαπιστώθηκε πως υπήρχαν υπεράριθμοι πελάτες από αυτούς που επιτρέπονται βάσει των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό.

Να σημειωθεί ότι, κατά τις προηγούμενες επιβλήθηκε πρόστιμο σε καφενείο στην Πολίχνη, για λειτουργία μετά τα μεσάνυχτα. Επίσης, πρόστιμο επιβλήθηκε σε μπυραρία και ουζερί, για υπεράριθμους πελάτες.

Εν τω μεταξύ, χθες πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 15.871 έλεγχοι και εντοπίστηκαν πέντε παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 803 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 68 άτομα. Επίσηςμ επιβλήθηκαν τέσσερα πρόστιμα για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες στην Αττική, στην Κρήτη, στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 156 σχετικές παραβάσεις.

Πρωταθλήτρια η Κεντρική Μακεδονία στη μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης.

Αναλυτικά τα πρόστιμα:

(52) στην Κεντρική Μακεδονία,
(34) στη Θεσσαλονίκη,
(33) στη Στερεά Ελλάδα,
(29) στην Ήπειρο,
(22) στη Θεσσαλία,
(19) στη Δυτική Ελλάδα,
(14) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(14) στην Πελοπόννησο,
(12) στην Κρήτη,
(12) στην Αττική
(10) στα Ιόνια Νησιά
(9) στο Βόρειο Αιγαίο και
(2) στο Νότιο Αιγαίο.