Συνελήφθησαν άτομα που διακινούσαν παράνομα μετανάστες στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν άτομα που διακινούσαν παράνομα μετανάστες στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν καθημερινούς ελέγχους και οργανωμένες επιχειρήσεις με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα συνελήφθησαν δύο άτομα τα οποία εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις.

Αναλυτικότερα:

• Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βόλβης συνέλαβαν πρωινές ώρες σήμερα στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, ύψος Αγίου Βασιλείου, 21χρονο αλλοδαπό, ο οποίος μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο αλλοδαπούς που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως, ο οδηγός του οχήματος, δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί και ανέπτυξε ταχύτητα, πλην όμως το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε εκτός του οδοστρώματος, χωρίς να προκύψει τραυματισμός.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς μετέφερε οκτώ ακόμα αλλοδαπούς.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης.

• Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή έτερων σταθμών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες σήμερα στην Παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης, 28χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε παράνομα οκτώ αλλοδαπούς (εκ των οποίων 2 ανήλικοι), που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Νωρίτερα, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα όταν πραγματοποιήθηκε σήμα από τους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια συγκρούστηκε ελαφρά με έτερο όχημα και ακινητοποιήθηκε. Ο 28χρονος προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.