''Λουκέτο'' και πρόστιμο σε μπυραρία στη Θεσσαλονίκη

''Λουκέτο'' και πρόστιμο σε μπυραρία στη Θεσσαλονίκη

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης «σφραγίστηκε» για δεκαπέντε ημέρες μπυραρία, επειδή διαπιστώθηκε πως σε αυτό υπήρχαν υπεράριθμοι πελάτες, αστυνομικοί διενήργησαν έλεγχο στο κατάστημα και εντόπισαν περισσότερους πελάτες από αυτούς που επιτρέπονται βάσει των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό.

 Ειδικότερα, την  Κυριακή 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (48.328) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(14) παραβάσεις και (8) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (1) κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και (1) στη Δυτική Ελλάδα.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (779) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (67) άτομα.
(1) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας στην Αττική.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (146) σχετικές παραβάσεις.
(2) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (208) σχετικές παραβάσεις.
(174) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:

(40) στην Κεντρική Μακεδονία,
(26) στη Θεσσαλονίκη,
(22) στη Στερεά Ελλάδα,
(14) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(14) στην Κρήτη,
(13) στην Ήπειρο,
(10) στο Βόρειο Αιγαίο,
(9) στα Ιόνια Νησιά,
(7) στη Δυτική Ελλάδα,
(7) στην Πελοπόννησο,
(6) στην Αττική,
(4) στη Θεσσαλία και
(2) στη Δυτική Μακεδονία
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (18.549) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (18.533) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (16) των (300) ευρώ.