ΤΩΡΑ - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Αρμενίων στη Θεσσαλονίκη

ΤΩΡΑ - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Αρμενίων στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επιθετικότητας του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιούν μέλη της αρμένικης κοινότητας και της αρμένικης νεολαίας στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Αναμένεται να ακολουθήσει πορεία μέχρι την αρμένικη εκκλησία, επί της Τσιμισκή, όπου θα ανάψουν κεριά, στην μνήμη όσων σκοτώθηκαν και αργότερα η πορεία θα κινηθεί προς το τούρκικο προξενείο.

Στο μεταξύ, η Αρμενία ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο άλλων 51 στρατιωτών του Ναγκόρνο Καραμπάχ στις συγκρούσεις όπου αντιπαρατίθενται, για έβδομη ημέρα, οι δυνάμεις της αυτόνομης περιοχής με εκείνες του Αζερμπαϊτζάν. Ο κατάλογος των 51 στρατιωτών που σκοτώθηκαν δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της αρμενικής κυβέρνησης. Ο επίσημος απολογισμός των εχθροπραξιών, που είναι ωστόσο μερικός, ξεπέρασε έτσι τους 242 θανάτους και από τις δύο πλευρές.Νωρίτερα, ο πρόεδρος του αυτόνομου θυλάκου, Αραγίκ Χαρουτιουνιάν, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η «τελευταία μάχη» για το Ναγκόρνο Καραμπάχ έχει αρχίσει και πρόσθεσε, ντυμένος με στολή παραλλαγής, πως πηγαίνει στο μέτωπο για να πολεμήσει στο πλευρό των στρατιωτών του.