''Λουκέτο'' και πρόστιμο σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη για υπεράριθμους πελάτες

''Λουκέτο'' και πρόστιμο σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη για υπεράριθμους πελάτες

Στα Λαδάδικα «σφραγίστηκε» για δεκαπέντε ημέρες κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επειδή διαπιστώθηκε πως σε αυτό υπήρχαν υπεράριθμοι πελάτες, αστυνομικοί διενήργησαν έλεγχο στο κατάστημα και εντόπισαν περισσότερους πελάτες από αυτούς που επιτρέπονται βάσει των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό.

Την Παρασκευή  πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 44.107 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις, 14 για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 4 καταστήματα, σε Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο, Κρήτη και Θεσσαλία.Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (753) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 59 άτομα.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (144) σχετικές παραβάσεις.

(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (203) σχετικές παραβάσεις.

(254) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(49) στην Κεντρική Μακεδονία,
(38) στη Στερεά Ελλάδα,
(36) στη Θεσσαλονίκη,
(29) στα Ιόνια Νησιά,
(20) στην Αττική,
(19) στο Βόρειο Αιγαίο,
(14) στη Θεσσαλία,
(12) στη Δυτική Ελλάδα,
(11) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(11) στην Κρήτη,
(10) στην Πελοπόννησο και
(5) στην Ήπειρο.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (18.142) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (18.127) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (15) των (300) ευρώ.