Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επιθετικότητας των Αζέρων εναντίον της Δημοκρατίας του Αρτσάχ (κοινώς γνωστή ως Ναγκόρνο-Καραμπάχ

οργανώνη στο Λευκό Πύργο,σήμερα το απόγευμα στις 19,00 AYF Greece - Αρμενική Νεολαία Ελλάδος

 

Η Ανακοίνωση τους :

Από την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου απο τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε επίθεση ενάντια στην Δημοκρατία του Αρτσάχ με στόχο όλη την συνοριακή γραμμή, οικισμούς αμάχων σε πόλεις και χωριά αλλά και την πρωτεύουσα του Αρτσάχ, το Στεπανακέρτ. Μέχρι στιγμής ο Αζερικός στρατός έχει υποστεί σοβαρές απώλειες. Οι αρμενικές δυνάμεις συνεχίζουν να αμύνονται και να αντιστέκονται σθεναρά.
Οι επιθέσεις αυτές γίνονται φυσικά με την πλήρη στήριξη της Τουρκίας προς το Αζερμπαϊτζάν. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το περασμένο διάστημα η Τουρκία έστειλε υλική βοήθεια στους Αζέρους αλλά και μισθοφόρους για να πολεμήσουν μαζί με τον Αζερικό στρατό. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε πως δεν περιμέναμε μια τέτοιου είδους κίνηση από την Τουρκική πλευρά , καθώς κατά τα δικά τους λεγόμενα είναι αδερφό κράτος με αυτό του Αζερμπαϊτζάν. Είναι προφανές επίσης, ότι μοιράζονται και τις ίδιες επιθετικές, πολεμοχαρείς και αιμοδιψείς πολιτικές.
Από την άλλη πλευρά, η πατρίδα μας καλείται για ακόμη μια φορά στην ιστορία της να αμυνθεί ενάντια στον εχθρό και να προασπίσει τα εδάφη μας, τα ιδανικά μας και την ελευθερία μας. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές το μυαλό και η καρδία όλων των Αρμενίων σε όλο τον κόσμο βρίσκεται στο πλευρό του Αρτσάχ και των θαρραλέων στρατιωτών μας που μάχονται ηρωικά ενάντια στις Αζερικές δυνάμεις.
Καλούμε την διεθνή κοινότητα να αναλάβει άμεσα δράση και να απαιτήσει την κατάπαυση των επιθέσεων του Αζερμπαϊτζάν ενάντια στην Δημοκρατία του Αρτσάχ.
Εμείς οι Αρμένιοι καθ’ όλη την διάρκεια της σπουδαίας ιστορίας μας, έχουμε κληθεί πολλές φορές να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, τον λαό μας, τα εδάφη μας, τα ιδανικά μας, τα ήθη και τα έθιμα μας. Καλούμαστε να το κάνουμε ακόμη μια φορά με σθένος και πίστη, για να βγούμε και πάλι νικητές.
Ζήτω το Αρτσάχ!
Ζήτω η Αρμενία!