Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα: Η διοίκηση να ακούσει τα παράπονα των πολιτών και να κάνει διορθωτικές κινήσεις στην ελεγχόμενη στάθμευση

Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα: Η διοίκηση να ακούσει τα παράπονα των πολιτών και να κάνει διορθωτικές κινήσεις στην ελεγχόμενη στάθμευση

Να ακούσουν τα εύλογα παράπονα των πολιτών και να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις

σε ότι αφορά την ελεγχόμενη στάθμευση ζητά από τη Διοίκηση και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Δημοτική Παράταξη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα».

Η ανακοίνωση:

«Όσο δεδομένες και αν είναι οι προθέσεις του συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης THESi, άλλο τόσο σίγουρα είναι και τα προβλήματα που δημιούργησε.

Οι περιορισμένες, όπως αποδεικνύεται, θέσεις των μονίμων κατοίκων του κέντρου της πόλης και ο μεγάλος όγκος των επισκεπτών του – ιδίως τις βραδινές ώρες-, οδηγεί πολλούς από αυτούς να αναζητούν θέση στάθμευσης, σε γειτονιές εκτός των ορίων του κέντρου ή σε γειτονικές περιοχές που δεν εφαρμόζεται η ελεγχόμενη στάθμευση, όπως οι περιοχές των 40 Εκκλησιών και του Δημαρχείου ανατολικά, αλλά και δυτικά του κέντρου, όπως η Β’ Δημ. Κοινότητα, οι οποίες δέχονται πια, μεγάλο αριθμό “ξένων” οχημάτων, δηλαδή τα απόνερα της εφαρμογής του μέτρου..

Αυτό έχει ως επακόλουθο τη δραστική μείωση των διαθέσιμων θέσεων στάθμευσης των οχημάτων των μονίμων κατοίκων των περιοχών αυτών, ιδίως κατά τις βραδινές ώρες.

Όλο και περισσότεροι Δημότες των πέριξ του κέντρου περιοχών, διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία που πλέον υφίστανται στις γειτονιές τους, ενώ ταυτόχρονα, ο εκνευρισμός, η σπατάλη καυσίμων και χρόνου, η ρύπανση κλπ., έχουν μετατρέψει τις ήρεμες γειτονιές των σπιτιών τους σε πολύβουες περιοχές.

Δυστυχώς αντίστοιχα προβλήματα αρχίζουν να εμφανίζονται και σε πιο απομακρυσμένες γειτονιές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης με τη εφαρμογή των ποδηλατοδρόμων επί της Λεωφόρου Κων. Καραμανλή που παρά την αναζήτηση και μετατροπή ακάλυπτων χώρων σε parking, μάλλον οι νέες θέσεις στάθμευσης δεν επαρκούν.

Η Δημοτική Παράταξη “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα”, ζητά από τη Διοίκηση και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης να ακούσουν τα εύλογα παράπονα των πολιτών και να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις, ώστε τα οφέλη του μέτρου στο κέντρο της πόλης να μην εξελίσσονται σε προβλήματά στην περιφέρειά του».