Πρόστιμα για αποστάσεις σε λαϊκή της Θεσσαλονίκης - Τι αναφέρουν οι πωλητές

Πρόστιμα για αποστάσεις σε λαϊκή της Θεσσαλονίκης - Τι αναφέρουν οι πωλητές

Έλεγχοι και πρόστιμα σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης. "Η ευθύνη δεν μας ανήκει" αναφέρουν οι πωλητές.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας-Θεσσαλίας-Θράκης: "Για μία ακόμη φορά οι πωλητές των λαϊκών αγορών της Θεσσαλονίκης καλούνται να πληρώσουν τις κρατικές αβλεψίες. Σήμερα στη λαϊκή αγορά της οδού «Κανάρη» οι αστυνομικές αρχές βεβαίωσαν δεκάδες πρόστιμα στους πωλητές, καθώς δεν τηρούσαν τα μέτρα προφύλαξης και συγκεκριμένα τα τρία μέτρα απόστασης μεταξύ των πάγκων.

Φυσικά όμως κανείς δεν αναρωτήθηκε, πως θα χωρέσουν όλοι οι νόμιμοι πωλητές σε μία λαϊκή αγορά, από τη στιγμή που οι υπεύθυνοι δεν έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν περισσότερο χώρο. Εκτός αν γνωρίζουν κάποιο μαγικό κόλπο, ώστε να χωρέσουν όλοι οι πωλητές, στον ίδιο χώρο και τηρώντας τα τρία μέτρα απόσταση.

Ζητούμε λοιπόν να ανακληθούν όλα τα πρόστιμα, αφού η ευθύνη για τη συγκεκριμένη παράβαση, δεν ανήκει στους πωλητές, αλλά σε άλλους.

Να φροντίσουν άμεσα οι υπεύθυνοι, να βρεθούν οι απαραίτητοι χώροι, ώστε να λειτουργούν κανονικά οι λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι να γίνει η τοποθέτηση των πωλητών να μην υπάρξουν άλλα πρόστιμα".