«Η Μακεδονία τιμά στη Βέροια τον Μίκη Θεοδωράκη με το έργο του Μάκη Βαρλάμη»  (ΦΩΤΟ)

«Η Μακεδονία τιμά στη Βέροια τον Μίκη Θεοδωράκη με το έργο του Μάκη Βαρλάμη» (ΦΩΤΟ)

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της πρωτότυπης και πολύμορφης εκδήλωσης με τίτλο "Η Μακεδονία τιμά στη Βέροια τον Μίκη Θεοδωράκη με το έργο του Μάκη Βαρλάμη" παραχώρησε πριν λίγο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Ρεπορτάζ: Κωστής Ουζούνογλου


Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον εμπορικό κόσμο της Ημαθίας, αφού η μεγάλη εικαστική συλλογή, συνολικά 10 στρέμματα, τα γλυπτά, οι ταινίες που αναφέρονται στην κλασσική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και οι "εγκαταστάσεις" που δημιούργησε ο Ευθύμιος Βαρλάμης για τον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη θα παρουσιάζονται στο κοινό μέσα από τις βιτρίνες των καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο και σε όλο τον κεντρικό πεζόδρομο της Βέροιας.

Ταυτόχρονα, στην "καρδιά" της πόλης, θα ακούγονται έργα από την κλασσική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Ο κ. Καράογλου τόνισε «Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις μας κάθε νέα πρωτοβουλία.  Δίνουμε ώθηση στην αγορά της Βέροιας και από την άλλη τιμούμε 2 κορυφαίους Έλληνες οι οποίοι μας διδάσκουν ότι μουσική και ζωγραφική αλληλεπιδρούν μεταξύ τους».

Ο Μίκης Θεοδωράκης μέσα από το μήνυμα του για την εκδήλωση αναφέρει το πόσο καθηλωμένος είναι και πως προσεύχεται για την επιτυχία του τολμηρού πειράματος. Όλη η πόλη θα ζει την ένταση και τον ρυθμό των δύο μεγάλων σύγχρονων δημιουργών που με την ζωή και το έργο τους έδειξαν την δύναμη και την αξία της τέχνης. Η εκδήλωση προγραμματίζεται να ξεκινήσει την Κυριακή 01 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έναν μήνα.

Δείτε τις φωτογραφίες του Seleo.gr

mikistheodorakis 4

 

mikistheodorakis 3mikistheodorakis 2

mikistheodorakis