Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για την συμμορία είχε γίνει ο φόβος και τρόμος πεζών

Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για την συμμορία είχε γίνει ο φόβος και τρόμος πεζών

Στην πλήρη αποδόμηση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε ληστείες και κλοπές σε βάρος πεζών έφθασε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


Η συνεχιζόμενη  έρευνα έπειτα από την εξάρθρωσης πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας ενέχονταν σε σαράντα επτά περιπτώσεις κλοπών και δύο  ληστειών, οδήγησε στην εξιχνίαση επιπλέον σαράντα  αξιόποινων πράξεων.


Συγκεκριμένα, από τη συλλογή και την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα είκοσι πέντε  μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του έτους 2018 έως τα μέσα Απριλίου 2019 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενεργώντας είτε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά είτε κατά μόνας, διέπραξαν επιπλέον, 29 κλοπές, επτά ληστείες και ενέχονται σε τέσσερις περιπτώσεις αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, τόσο από οικίες και σταθμευμένα οχήματα, όσο και σε βάρος πεζών (στάσεις και αστικά λεωφορεία).

Οι επτά  εκ των μελών της οργάνωσης έχουν ήδη καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για την αρχική υπόθεση και κρατούνται σε διάφορα Καταστήματα Κράτησης της Χώρας.Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Να σημειωθεί ότι, τουλάχιστον από τις αρχές του 2019, οι δράστες συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και ληστειών σε βάρος πεζών πολιτών σε διάφορα σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης.Είτε κατά μόνας, είτε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν ληστείες και κλοπές, αφαιρώντας κυρίως χρηματικά ποσά και πλήθος κινητών τηλεφώνων.