Καταγγελία γονέων στον Χορτιάτη:'' Ο δήμος πήγε με κόφτες για να σταματήσει την κατάληψη''

Καταγγελία γονέων στον Χορτιάτη:'' Ο δήμος πήγε με κόφτες για να σταματήσει την κατάληψη''

Σε καταγγελία ότι δήμος Πυλαίας -  Χορτιάτη, έστειλε συνεργείο του Δήμου με κόφτες για να σταματήσει την κατάληψη στο 3ο Γυμνάσιο Χορτιάτη, προχώρησε η Ένωση Συλλόγων Γονέων του δήμου.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Πυλαίας - Χορτιάτη με ανακοίνωση της, συμπαραστέκεται - όπως αναφέρει - στους μαθητές που προχώρησαν σε καταλήψεις. ''Η Ένωση Γονέων Πυλαίας-Χορτιάτη εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των μαθητών του Δήμου μας, που μαζί με δεκάδες χιλιάδες άλλους σε όλη τη χώρα διεκδικούν ένα καλύτερο σχολείο. Τα παιδιά μας που προχώρησαν σε κινητοποιήσεις διεκδικούν το αυτονόητο: μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας, ώστε να μη στοιβάζονται σαν σαρδέλες, άμεσος προγραμματισμός για ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, μόνιμες προσλήψεις καθαριστών-καθαριστριών για την κάλυψη των πολύ οξυμένων αναγκών και μόνιμους διορισμούς καθηγητών για την κάλυψη των δεκάδων χιλιάδων οργανικών κενών '', αναφέρουν οι γονείς στην σχετική ανακοίνωση. 

Ακολουθεί αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση. 

Η Ένωση Γονέων Πυλαίας-Χορτιάτη εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των μαθητών του Δήμου μας, που μαζί με δεκάδες χιλιάδες άλλους σε όλη τη χώρα διεκδικούν ένα καλύτερο σχολείο. Τα παιδιά μας που προχώρησαν σε κινητοποιήσεις διεκδικούν το αυτονόητο:
-μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας, ώστε να μη στοιβάζονται σαν σαρδέλες
-άμεσος προγραμματισμός για ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων
-μόνιμες προσλήψεις καθαριστών-καθαριστριών για την κάλυψη των πολύ οξυμένων αναγκών
-μόνιμους διορισμούς καθηγητών για την κάλυψη των δεκάδων χιλιάδων οργανικών κενών

Αντί για αυτά, η Κυβέρνηση, αντιμετωπίζει τους μαθητές είτε με την καταστολή και την τρομοκράτηση (αστυνομία, εισαγγελείς κοκ) ενώ η πλειοψηφία των ΜΜΕ όλες τις προηγούμενες μέρες συκοφαντούσε τον αγώνα τους διαστρεβλώνοντας τα αιτήματά τους και παρουσιάζοντάς τους ως δήθεν “αρνητές της μάσκας”.
Από κοντά και η Δημοτική Αρχή, που σήμερα 28/9/20 έστειλε συνεργείο του Δήμου με κόφτες (!) για να σταματήσει την κατάληψη στο 3ο Γυμνάσιο Χορτιάτη.
Θα συστήναμε στον Δήμαρχο και στους αρμόδιους αντιδημάρχους αντί να “κουνάνε το δάχτυλο” στους μαθητές, να φροντίσουν καλύτερα για την καθαριότητα στις τουαλέτες των σχολείων που βρίσκονται σε πολλές περιπτώσεις σε άθλια κατάσταση, για τη δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των νηπίων που τα παίρνουν από τα σχολεία τους και τα ταξιδεύουν ολόκληρα χιλιόμετρα κάθε μέρα, για την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων σε μια περιοχή όπου το πρόβλημα της σχολικής στέγης έχει φτάσει στο “κόκκινο”.

Γιατί οι μόνοι “υποκινητές” στις μαθητικές κινητοποιήσεις είναι τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα της Παιδείας, αυτά που “υποκινούν” άλλωστε και εμάς τους γονείς!
Το Δ.Σ.