Μοτοπορεία διανομέων αύριο στη Θεσσαλονίκη

Μοτοπορεία διανομέων αύριο στη Θεσσαλονίκη

Μοτοπορεία διανομέων θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το κάλεσμα απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων για τις 10:30 το πρωί της Δευτέρας 28/09, στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας με Εγνατία. Όπως αναφέρει, η αυριανή ημέρα αποτελεί "ημέρα πανελλαδικών δράσεων των Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού".

Αναλυτικά το κάλεσμα της Επιτροπής:

Τα τελευταία χρόνια με τη δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων καταφέραμε να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου, να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε ένσημα και δεδουλευμένα συναδέλφων που δεν τους κατέβαλλαν οι εργοδότες τους, να αποτρέψουμε απολύσεις κτλ. Κερδίσαμε την ψήφιση νόμου για ΒΑΣΙΚΆ αιτήματα μας (παροχή ΜΑΠ, πληρωμή τουλάχιστον 15% για χρήση & συντήρηση δικύκλου, πληρωμή εξόδων κίνησης κτλ. τα οποία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τα καταβάλλουν όλοι οι εργοδότες!

Συνάδελφοι διανομείς, συμμετέχουμε μαζικά με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου απέναντι στα συνεχόμενα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης που χτυπάνε ΑΜΕΣΑ τους ΜΙΣΘΟΥΣ και τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μας:

- Επεκταση των Αντεργατικών ΠΝΠ μέχρι το τέλος του 2020 (πρόγραμμα «Συν-εργασία», αναστολές συμβάσεων κτλ., που μειώνουν το μισθό μας, θεσμοθέτηση της απλήρωτης πρόσθετης εργασίας (υπερεργασία – υπερωρία), μείωση του Δώρου Χριστουγέννων (με άμεση συνέπεια πάνω από 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι να λάβουμε μειωμένο ΔΧ από 10% έως 50%!)

- Απαγόρευση των διαδηλώσεων - κατάργηση του Συνδικαλιστικού Νόμου 1264 κτλ.