Μια "κρυμμένη" ιστορική πλατεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια "κρυμμένη" ιστορική πλατεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Μπίτ Μπαζάρ είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός όσον αφορά τις νεαρές ηλικίες και σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μέρη της φοιτητικής κοινότητας.

Θα το βρείτε Βόρεια της Πλατείας Αριστοτέλους, περίπου 300μ Ανατολικά του Ρωμαϊκού Φόρουμ.

Σε αντίθεση με την Πλατεία Άθωνος και τα Λαδάδικα το Μπίτ Μπαζάρ είναι ένα λίγο καλύτερα κρυμμένο μυστικό το οποίο φανερώνεται κυρίως σε όσους το αναζητήσουν.

Παρόλο που έχει αρκετές εισόδους και στοές που οδηγούν στην κυρίως πλατεία, περιτριγυρίζεται από ψηλά κτίρια, κάτι που το κάνει δύσκολα ορατό από απόσταση. Μην διστάσετε λοιπόν να ζητήσετε πληροφορίες από κάποιο ντόπιο… θα είναι πολύτιμες! Η όλη περιοχή είναι εξαιρετικά δημοφιλής, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες.

Η ιστορία του μας ταξιδεύει στο 1928 όταν πολλοί πρόσφυγες από την Μικρά Ασία εγκαταστάθηκαν στην πολη. Για την κάλυψη των αναγκών τους δημιουργήθηκαν πολλά νέα κτίρια μικρού μεγέθους, τα οποία είχαν μικρά καταστήματα στο ισόγειο τους.

Στις δεκαετίες που ακολούθησαν πολλά από αυτά τα μαγαζιά πουλούσαν μοναδικές αντίκες καθώς η όλη περιοχή λειτουργούσε σαν αγορά. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση των παλαιότερων εποχών αν επισκεφτείτε το μέρος τις πρωινές ώρες καθώς αρκετά παλαιοπωλεία λειτουργούν ακόμα.

Σήμερα, πολλές όμορφες ταβερνούλες οι οποίες σερβίρουν κρασί, ρετσίνα και πολλούς μεζέδες έχουν πάρει την θέση τους. Αν και λίγο θορυβώδης, η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και ιδιαίτερα φιλική.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπείτε και εδώ στο πνεύμα της περιοχής είναι να πιείτε λίγα ποτηράκια κρασί παραπάνω. Εξαιτίας των χαμηλών τιμών στα περισσότερα μαγαζιά αλλά και της τοποθεσίας του, το Μπίτ Μπαζάρ προτιμάται ιδιαίτερα από τους φοιτητές.