Πρόεδρος ΕΠΟΜΕΑ: "Δεν καταλάβαμε κρατικό χώρο, μας παραχωρήθηκε"

Πρόεδρος ΕΠΟΜΕΑ: "Δεν καταλάβαμε κρατικό χώρο, μας παραχωρήθηκε"

Ιππείς και αμαζόνες, μέλη της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΕΠΟΜΕΑ) Θεσσαλονίκης "χτενίζουν" το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, προστατεύοντάς το από πυρκαγιές.

Τα άλογα της ΕΠΟΜΕΑ φιλοξενούνται πλέον στο Τμήμα Αναπαραγωγής και Τεχνητής Σπερματέγχυσης της Διεύθυνσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης που ανήκει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βρίσκεται στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Δημοσιεύματα τοπικών μέσων αναφέρθηκαν σε "κατάληψη χώρων κρατικού ινστιτούτου" από την ΕΠΟΜΕΑ χαρακτηρίζοντάς τη "Μη Κυβερνητική Οργάνωση". "Η ΕΠΟΜΕΑ δεν είναι ΜΚΟ, είναι μία εθελοντική ομάδα. Ο χώρος ήταν ένα παρατημένο μέρος, βρισκόταν σε παρακμή" τονίζει σε δήλωσή του στο Seleo ο πρόεδρος της ΕΠΟΜΕΑ, Μίλτος Μπενάκης. "Δεν τηρούσαν καν τις προδιαγραφές σπερματέγχυσης" υποστήριξε ο ίδιος ενώ υπογράμμισε ότι έχει στην κατοχή του σχετικό έγγραφο του ΑΠΘ που αποδεικνύει ότι ενδεχόμενες ασθένειες ίππων δεν μπορούν να μολύνουν τα βοοειδή που ζουν εκεί.

Αναφορικά με τη φιλοξενία των αλόγων στο χώρο, ανέφερε ότι επιθυμούσε "η έφιππη ομάδα να μπει σε μία δομή χωρίς μεγάλο κόστος και έτσι μεσολάβησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της κ. Πατουλίδου". Τόνισε ότι τα άλογα εισήλθαν στο χώρο στα Διαβατά, μετά από προφορική εντολή που έδωσε ο υπηρεσιακός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Τσαγγαλίδης. "Τον ευγνωμονούμε μέχρι και σήμερα" σημείωσε ο κ. Μπενάκης. Τέλος, ανέφερε ότι "εισηγήθηκε θετικά για την ομάδα μας ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας ενώ δίπλα μας στάθηκαν και στελέχη από το ευρύτερο πολιτικό φάσμα".