Καταλήψεις σε  35 σχολεία της Θεσσαλονίκης - Στους δρόμους βγαίνουν οι μαθητές

Καταλήψεις σε 35 σχολεία της Θεσσαλονίκης - Στους δρόμους βγαίνουν οι μαθητές

Καταλήψεις υπάρχου σε περισσότερα από 35 σχολεία της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης.

Η συντονιστική επιτροπή των μαθητών, που προβάλλει ως αιτήματα το όριο 15 μαθητών ανά τμήμα, άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, διοργανώνει σήμερα  το πρωί μαθητική πορεία.Στις 10:30 οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγ. Βενιζέλου, ενώ μετά το πέρας της διαμαρτυρίας θα ακολουθήσει πορεία.

«Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία», αναφέρουν οι μαθητές. Στο μεταξύ, εκτός κινδύνου και με καλή πορεία της υγείας της εξακολουθεί να νοσηλεύεται η μαθήτρια που τραυματίστηκε χθες σε σχολείο των Νέων Επιβατών, που τελούσε υπό κατάληψη.

Να σημειωθεί ότι, την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταλήψεις στα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Παραγγελία να σχηματιστεί δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας παρήγγειλε, από την αστυνομία, η εισαγγελέας ανηλίκων Δήμητρα Τσιαρδακλή για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στο νομό Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ίδια παραγγελία, όπου διαπιστωθεί ότι υπάρχει συμμετοχή ενηλίκων σε κατάληψη σχολείου θα εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το ίδιο αδίκημα.