''Κύματα'' καταλήψεων στα σχολεία της Θεσσαλονίκης

''Κύματα'' καταλήψεων στα σχολεία της Θεσσαλονίκης

Σε κατάληψη βρίσκονται δεκάδες σχολεία στη Θεσσαλονίκη.

Βασικά αιτήματα των μαθητών στα περισσότερα σχολεία είναι η μη χρήση της μάσκας,  15 μαθητές σε κάθε τμήμα και τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής.

Υπό κατάληψη βρίσκονται σχολεία της Τούμπας, της Μηχανιώνας, της Επανομής, των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και 1ου και 3ου ΓΕΛ Ευόσμου, καθώς και τα Γυμνάσια Ν. Πετριτσίου, Λευκώνα και το ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου στις Σέρρες ενώ κλειστό είναι και το 2ο Γυμνάσιο Νέων Μουδανιών.

Παράλληλα σε ολόκληρη την χώρα, καταγράφεται κύμα καταλήψεων που κατά πληροφορίες ξεπερνούν τις 100.

Στο μεταξύ, μια 14χρονη μαθήτρια τραυματίστηκε στο γυμνάσιο Νέων Επιβατών, στη Θεσσαλονίκη, που τελεί υπό κατάληψη. H 14χρονη τραυματίστηκε όταν πήδηξε από κάγκελα.

Εν τω μεταξύ,  την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταλήψεις στα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Παραγγελία να σχηματιστεί δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας παρήγγειλε, από την αστυνομία, η εισαγγελέας ανηλίκων Δήμητρα Τσιαρδακλή για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στο νομό Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ίδια παραγγελία, όπου διαπιστωθεί ότι υπάρχει συμμετοχή ενηλίκων σε κατάληψη σχολείου θα εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το ίδιο αδίκημα.