Τσίπρας για Μετρό Θεσσαλονίκης: ''Ο Μητσοτάκης έκανε ξανά το μετρό ανέκδοτο''

Τσίπρας για Μετρό Θεσσαλονίκης: ''Ο Μητσοτάκης έκανε ξανά το μετρό ανέκδοτο''

«Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μία από τις σπάνιες στιγμές που ένας πολιτικός έχει την ευκαιρία να αναμετρηθεί με την ιστορία. Δικαιώθηκα γρήγορα. Πολλοί από τους συμπολίτες μας καταλαβαίνουν πόσο χρήσιμη ήταν για τη χώρα. Φανταστείτε να υπήρχαν τουρκικά αεροπλάνα στα Σκόπια τώρα. Δεν υπήρξε καμία συναλλαγή. Ο κ. Μητσοτάκης αντάλλαξε την άποψή του για το Μακεδονικό για την πρωθυπουργία. Όλα εδώ πληρώνονται», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με το Μετρό Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι, «το μετρό είχε γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα και ο Μητσοτάκης κατάφερε να το κάνει πάλι ανέκδοτο. Υπάρχει το έργο, οι ράγες, όλα, και το πρόβλημα υπάρχει μόνο σε ένα σταθμό. Ακόμα και αν διαφωνούσαν με την δική μας πρακτική, είναι αδιανόητο έγκλημα για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να σταματάει το έργο για τρία χρόνια, αντί να λειτουργεί ολόκληρο εκτός του συγκεκριμένου σταθμού» και πρόσθεσε ότι,  «παίζουν διάφορα με τις αποζημιώσεις ή μπορεί να μην είναι διαπλοκή, να είναι απλά μια εμμονή. Το βασικό είναι ότι οι θεσσαλονικείς την πληρώνουν, που δεν έχουν μετρό».

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά, είπε μεταξύ άλλων ότι «το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι έχει ένα εσωτερικό ακροατήριο που έχει συνηθίσει συγκεκριμένη ρητορική στα εθνικά θέματα, και έτσι έχει άλλη γλώσσα μέσα και άλλη έξω». «Δεν προτρέπουμε εμείς σε πολεμικές επιχειρήσεις, εμείς λέμε: πείτε την αλήθεια στον λαό και ελάτε να χαράξουμε μια εθνική στρατηγική», σημείωσε. Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι σε ένα άρθρο πρωθυπουργού πάντα είναι διπλοτσεκαρισμένη και τριπλοτσεκαρισμένη η κάθε λέξη. Είπε ότι στο μεν άρθρο του στον διεθνή Τύπο μίλησε για «διαφορές», ενώ στη ΔΕΘ μίλησε για «μείζονα διαφορά». «Να μας πει λοιπόν ποιες είναι οι άλλες ‘διαφορές', οι ελάσσονες», τόνισε, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη επίσης να πει αν αυτά που έχουν ακουστεί περί αποστρατικοποίησης νησιών εντάσσονται μέσα σε αυτές τις ελάσσονες «διαφορές» κι αν είναι προς συζήτηση. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα υπήρχε ποτέ καμία κυβέρνηση που θα δεχόταν να θέσει σε έναν διάλογο ζητήματα κυριαρχίας».

«Θα στηρίξουμε οτιδήποτε προτείνει η επιστημονική κοινότητα ως επιβεβλημένο για τη δημόσια υγεία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της, αν θα υποστηρίξει ενδεχόμενο δεύτερο lockdown.

Ωστόσο, σημείωσε ότι «το ουσιαστικό ερώτημα» δεν είναι τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν πει η επιστημονική κοινότητα ότι είναι επιβεβλημένο να πάμε σε νέο lockdown, αλλά τι έκανε ή δεν έκανε η κυβέρνηση αυτούς τους έξι μήνες για να οδηγηθούμε σε αυτό. «Αυτό θα είναι η απόλυτη αποτυχία του κ. Μητσοτάκη να διαχειριστεί το αποτέλεσμα που έφερε η προσπάθεια του συνόλου του ελληνικού λαού», τόνισε και μίλησε για σχεδιασμό χωρίς αρχή, μέση και τέλος και για «τρομακτικές αντιφάσεις». Ο κ. Μητσοτάκης δεν αξιοποίησε τον χρόνο που του έδωσε ο κόσμος με τη στάση του για να ενισχύσει το ΕΣΥ και βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο να ανακοινώνεται ότι μένουν μόνο 22 κλίνες ΜΕΘ αδιάθετες στην Αττική, είπε.Σημείωσε ότι «πρόκειται για εγκληματική αμέλεια και είναι από επιλογή, από άποψη, από ιδεοληψία».

Για την ποχρεωτική στράτευση στα 18 είπε,«είμαστε αντίθετοι με την υποχρεωτική στράτευση στα 18, δεν λύνει προβλήματα διαμορφώνει πλαίσιο αντίληψης στην κοινωνία. Στο τέλος θα τους χάσουμε τους νέους. Η επιλογή μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.»