Αύριο η γενέθλια ημέρα της Περαίας

Αύριο η γενέθλια ημέρα της Περαίας

Ο Δήμος Θερμαϊκού, κάθε χρόνο γιορτάζει τη Γενέθλια Ημέρα της Περαίας, τιμώντας έτσι τις πρώτες προσφυγικές οικογένειες, οι οποίες το 1923, αναζήτησαν καταφύγιο στην Περαία, βρίσκοντας σε αυτήν μία νέα, φιλόξενη πατρίδα μακριά από τα πατρογονικά εδάφη.

Φέτος,  η πανδημία του ιού Covid – 19 έφερε όλο τον κόσμο μπροστά σε σημαντικές αλλαγές και στην ανάγκη για διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων που θεσπίζονται από την Πολιτεία, την τήρηση της «κοινωνικής απόστασης» και την ενεργοποίηση της ατομικής και συλλογικής ευθύνης.

Σύμφωνα,  λοιπόν, με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για περιορισμό της μετάδοσης και διασποράς του ιού,  η ετήσια  εκδήλωση για τη Γενέθλια Ημέρα της Περαίας δε θα πραγματοποιηθεί ∙  θα γίνει μόνο η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των προσφύγων στην εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην άνω Περαία,  ημέρα Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020,  10.30 π.μ. και θα επακολουθήσει κατάθεση  στεφάνων στην πλατεία Μνήμης .

Δε λησμονούμε και δεν θα λησμονήσουμε τους πρώτους κατοίκους της Περαίας, οι οποίοι με πείσμα και περίσσια θέληση δημιούργησαν τον όμορφο και ευλογημένο αυτό τόπο του σήμερα.