Συγκέντρωση για τους συλληφθέντες των επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση για τους συλληφθέντες των επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα, στις δέκα το πρωί, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια για τους συλληφθέντες μετά τα επεισόδια το βράδυ της Τέταρτης.

Να σημειωθεί πως, σε ειδικό ανακριτή παραπέμφθηκαν να απολογηθούν τα 51 άτομα που συνελήφθησαν ύστερα από την επεισοδιακή πορεία, το βράδυ της Τετάρτης, στην νέα παραλία Θεσσαλονίκης, όταν συνεπλάκησαν με αστυνομικές δυνάμεις που επιχείρησαν να τους ελέγξουν επειδή είχαν αναγράψει συνθήματα στον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου και μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο. Πρόκειται για 45 άνδρες και 6 γυναίκες που συμμετείχαν σε αντιφασιστική πορεία.  Με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την αστυνομία, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης απήγγειλε κατηγορίες για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα. Ειδικότερα, οι κατηγορίες αφορούν τις παρακάτω πράξεις: φθορά μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας τελεσθείσα από πολλούς ενωμένους για την τέλεση τους (σε βαθμό κακουργήματος), απλή σωματική βλάβη, διακεκριμένη φθορά από κοινού πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος και σε καλλιτεχνικό μνημείο, παράνομη οπλοφορία (αφορά έναν σουγιά και μία μεταλλική ράβδο αυτοάμυνας που κατασχέθηκαν), διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια (επειδή αρνήθηκαν τη δακτυλοσκόπηση).

Διαβάστε κι εδώ το σχετικό θέμα του Seleo.gr: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια με τις 51 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε κι εδώ το σχετικό θέμα του Seleo.gr: Νύχτα επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη - 51 συλλήψεις

Διαβάστε κι εδώ το σχετικό θέμα του Seleo.gr: Προσαγωγές κατά την πορεία για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)