Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια με τις 51 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια με τις 51 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση εξέδωσε η αστυνομία, αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, στην πορεία αντιεξουσιαστών, όπου συνελήφθησαν 51 άτομα. 

Διαβάστε κι εδώ το σχετικό θέμα του Seleo.gr: Νύχτα επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη - 51 συλλήψεις

Διαβάστε κι εδώ το σχετικό θέμα του Seleo.gr: Προσαγωγές κατά την πορεία για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Ακολουθεί η ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Βραδινές ώρες χθες (16-09-2020), προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, από το κέντρο της πόλης, πενήντα ένα (51) άτομα, τα οποία εν συνεχεία συνελήφθησαν (45 άνδρες και 6 γυναίκες).

Οι συλληφθέντες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φέροντας, ορισμένοι εξ αυτών, ρόπαλα, προκάλεσαν φθορές (αναγραφή συνθημάτων) στον περίβολο του μνημείου του Λευκού Πύργου και έμπροσθεν του βασιλικού θεάτρου, ενώ επιτέθηκαν με ρόπαλα σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο και επιχείρησαν να τους ελέγξουν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και δημοσίων συναθροίσεων καθώς και για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Σημειώνεται ότι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (15) κράνη, (28) κοντάρια, ελβετικός σουγιάς και μεταλλική ράβδος αυτοάμυνας (KUBOTAN) κλπ.