Νοτοπούλου για πλ.Ελευθερίας: Oι ευθύνες βαραίνουν τον κ.Ζέρβα

Νοτοπούλου για πλ.Ελευθερίας: Oι ευθύνες βαραίνουν τον κ.Ζέρβα

Ανακοίνωση μέσα από την οποία ασκεί σκληρή κριτική στην απόφαση του δήμαρχου Θεσσαλονίκης Κ.Ζέρβα

για την μετατροπή ξανά σε πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας, κάνει η παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί με επικεφαλής την Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η δημοτική παράταξη τονίζει πως «η πολιτική υπόσχεση του δημάρχου πέρυσι ήταν πως θα υλοποιηθεί το έργο της ανάπλασης με ένα πάρκο μνήμης, αλλά ο ίδιος διέλυσε την εργολαβία για να διερευνήσει τη δυνατότητα κατασκευής υπογείου χώρου στάθμευσης» και προσθέτει πως είναι ανεπίτρεπτο «ύστερα από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας, η Πλατεία Ελευθερίας να "ανοίγει" και πάλι, στην προηγούμενη κατάστασή της, χωρίς προοπτική».


Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί»:

Ανάπλαση φιάσκο η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, με τις ευθύνες να βαραίνουν προσωπικά τον κ.Ζέρβα. Οι πειραματισμοί του Δημάρχου όμως έχουν δραματικές επιπτώσεις στην ίδια την Θεσσαλονίκη.

Επι ενάμιση χρόνο, η Πλατεία Ελευθερίας είναι με λαμαρίνες, όπως οι λαμαρίνες του Μετρό που κατέστρεψαν την αγορά της πόλης αλλά με ευθύνη πλέον και του ίδιου του Δημάρχου Θεσσαλονίκης δεν θα απομακρυνθούν σύντομα.

Και αφού δεν έχει παρουσιαστεί και εγκριθεί κατασκευαστικό έργο, οι λαμαρίνες από την πλατεία Ελευθερίας απομακρύνονται όχι όμως για να μας παρουσιάσει ο κ.Ζέρβας ένα νέο έργο που θα δώσει ανάσα στην πόλη, αλλά για να ξαναφέρει το πάρκινγκ!

Η πολιτική υπόσχεση του Δημάρχου πέρυσι ήταν πως θα υλοποιηθεί το έργο της ανάπλασης με ένα πάρκο μνήμης, αλλά ο ίδιος διέλυσε την εργολαβία για να διερευνήσει τη δυνατότητα κατασκευής υπογείου χώρου στάθμευσης.

Ο κ. Ζέρβας πρέπει να σταματήσει επιτέλους να εμπαίζει τους πολίτες, να χειροτερεύει την καθημερινότητά μας και να κάνει τα - όχι και τόσο αθώα- παιχνιδάκια του με τα έργα υποδομής της Θεσσαλονίκης.

Ότι θα είναι χαμένη τετραετία για την πόλη το καταλάβαμε.

Είναι ανεπίτρεπτο όμως, σήμερα, ύστερα από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας, η Πλατεία Ελευθερίας να «ανοίγει» και πάλι, στην προηγούμενη κατάστασή της, χωρίς προοπτική.

Το 2013 έγινε ο διαγωνισμός και το 2018 ολοκληρώθηκε η μελέτη, με κόστος του Δήμου στα 200.000€ και βάσει αυτής προκηρύχθηκε συμβατικό έργο 5.000.000€.

Τα χρήματα αυτά χάνονται μαζί με έναν ακόμα δημόσιο χώρο, χώρο πρασίνου που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η Θεσσαλονίκη.

Και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μας συμβουλεύει να κάνουμε υπομονή και βλέπουμε.

Παιχνίδια με lego στο σαλόνι του, όχι στην πόλη.

Παιχνίδια με τα λεφτά μας και τα νεύρα μας κάνει ο κ. Ζέρβας, καθώς δεν πρόκειται να βελτιωθεί ούτε το αστικό περιβάλλον, ούτε το κυκλοφοριακό.