Δ. Παύλου Μελά: Ξεκινά τη λειτουργία του το Δημοτικό Γυμναστήριο της Υπόγειας Διάβασης

Δ. Παύλου Μελά: Ξεκινά τη λειτουργία του το Δημοτικό Γυμναστήριο της Υπόγειας Διάβασης

Το Δημοτικό Γυμναστήριο ξεκινά τη λειτουργία του αύριο, Τετάρτη.

Το Τμήμα Αθλητισμού, ο Διευθυντής Στάθης Αναστασιάδης, ο Αντιδήμαρχος Σάκης Λαζαρίδης και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης ανακοινώνουν ότι την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 ξεκινά η λειτουργία του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΗΣ, στην Οδό Λαγκαδά και Καλαβρύτων στη Σταυρούπολη, για τη νέα περίοδο 2020-2021.

Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν:

➢η Αίθουσα των Βαρών, με τη δυνατότητα εγγραφών 9 ατόμων / ώρα, σε άτομα άνω των 18 ετών και σε εφήβους 15 – 18 ετών (γεννημένοι του 2005 και μεγαλύτεροι) με Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα,

➢πρωινά προγράμματα αίθουσας με δυνατότητα εγγραφών έως 8 άτομα / τμήμα, τα οποία και δύναται να τροποποιηθούν.

Υποχρεωτική είναι η προσκόμιση πιστοποιητικού υγείας κατά την εγγραφή.

Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινές 08:00-21:30

ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Για να μπορέσουμε όμως να γυμναζόμαστε με ασφάλεια θα πρέπει να τηρούμε το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα γυμναστήρια, το οποίο προβλέπει ότι η άσκηση θα πρέπει να γίνεται με τις εξής προϋποθέσεις:

Συμπλήρωση και επίδειξη κατά την είσοδο στο γυμναστήριο του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα».
Καταγραφή εισερχομένων – εξερχομένων στην εγκατάσταση.
Κατά την είσοδο θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση σε όσους εισέρχονται στην εγκατάσταση, με απαγόρευση της εισόδου σε όσους έχουν σε τρεις μετρήσεις, θερμοκρασία μεγαλύτερη από 37οC
Μέγιστος προβλεπόμενος αριθμός αθλούμενων στα αποδυτήρια είναι τα 4 άτομα, που οφείλουν να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.
Μέγιστος αριθμός ατόμων στην αίθουσα μυϊκής ενδυνάμωσης 9 αθλούμενοι.
Μέγιστος χρόνος άσκησης για την αίθουσα της μυϊκής ενδυνάμωσης, 50 λεπτά.
Μέγιστος αριθμός ατόμων στην αίθουσα των προγραμμάτων 8 αθλούμενοι.
Η συμμετοχή των πολιτών στα προγράμματα του γυμναστηρίου και για τις δύο αίθουσες, θα γίνεται κατόπιν ραντεβού και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.
Χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού ή και πλύσιμο χεριών πριν την έναρξη και στο τέλος της άσκησης, καθώς και πριν από κάθε μετακίνηση σε άλλο όργανο γυμναστικής.
Εφαρμογή κανόνων φυσικής απόστασης.
Απαραίτητη η τοποθέτηση μεγάλης πετσέτας πριν την χρήση των οργάνων.

Κατά τα άλλα θα ισχύουν τα οριζόμενα στα υγειονομικά πρωτόκολλα της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. όπως αυτά τροποποιούνται. Ειδικότερα με την έναρξη λειτουργίας του γυμναστηρίου ακολουθήσαμε τις οδηγίες που δόθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού βάσει του ΦΕΚ 3611 (Τεύχος Β) /29-08-2020 “Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19”, Παράρτημα 1”.

Παράκληση: Για την προστασία όλων και προκειμένου να αθλείστε στις εγκαταστάσεις του Δήμου με ασφάλεια και εμπιστοσύνη, να τηρείτε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να συμμορφώνεστε στις υποδείξεις του προσωπικού και των υπεύθυνων τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων που βρίσκονται σε κάθε αθλητική εγκατάσταση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επικοινωνήστε τηλεφωνικά: 2310 643635, 2313 302962, -961, -960

Τμήμα Αθλητισμού, Κέντρο Πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ, Λαγκαδά 221, 3ος όροφος
Γυμναστήριο Υπόγειας Διάβασης, Λαγκαδά με Καλαβρύτων

Μέσα στον Οκτώβριο του 2020 θα ξεκινήσουν τα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στην Υπόγεια Διάβαση και σε άλλους αθλητικούς χώρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, προσφέροντας τη δυνατότητα στους πολίτες, ανήλικους, ενήλικες, αθλούμενους της Γ΄ ηλικίας, Α.με.Α., αλλά και για τις ειδικές κατηγορίες, να γυμναστούν σε περισσότερα από 20 διαφορετικά Προγράμματα Άθλησης.