Μητσοτάκης: Τι είπε για Μετρό, ΔΕΘ, ΠΑΟΚ, ΟΑΣΘ

Μητσοτάκης: Τι είπε για Μετρό, ΔΕΘ, ΠΑΟΚ, ΟΑΣΘ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

 

 

Ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συνέντευξης σε σχετική ερώτηση για το μετρό είπε πως : ‘’ Με τις δικαστικές πρόσφυγες το χρονοδιάγραμμα του μετρό είναι σε κάποια αίρεση. Εφόσον δεν δικαιωθούν οι προσφεύγοντες, το χρονοδιάγραμμα μπορεί να είναι φιλόδοξο αλλά είναι εφικτό. Η λύση που επιλέξαμε για το σταθμό Βενιζέλου είναι μονόδρομος. Ο σταθμός θα είναι υπόδειγμα, ένας σταθμός μουσείο, όταν κατασκευαστεί. Αλλά είναι η μόνη λύση για να γίνει ο σταθμός’’.

 

Επίσης, για ανάπλαση ΔΕΘ, γήπεδο ΠΑΟΚ και ΟΑΣΘ τόνισε:

‘’Σε παρά πολλά μέτωπα από όσα εξήγγειλα στην περσινή ΔΕΘ έχουν γίνει σημαντικά βήματα, όπως στο λιμάνι, στην ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ, όπου του χρόνου τέτοια εποχή θα έχει επιλέγει ανάδοχος, όπως έγινε και με το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, ένα υπερσύγχρονο γήπεδο που θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή, δρομολογήσαμε το fly over στην περιφερειακή οδό και προχωρά το μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά, αναβαθμίζεται το αεροδρόμιο, παρά την πανδημία.

Στον ΟΑΣΘ βελτιώνονται τα πράγματα και με την είσοδο των ΚΤΕΛ στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά αναγνωρίζω ότι ακόμη είναι δύσκολα τα πράγματα. Και με το ThessIntec επίσης προχωρήσαμε. Δεν είναι και λίγα για ένα χρόνο...’’.