Με ανταλλαγή οικοπέδων λύνουν ένα πρόβλημα 40 ετών η ΕΥΑΘ και ο συνεταιρισμός «Άγιος Χριστόφορος»

Με ανταλλαγή οικοπέδων λύνουν ένα πρόβλημα 40 ετών η ΕΥΑΘ και ο συνεταιρισμός «Άγιος Χριστόφορος»

Άμεσα αναμένεται η ανταλλαγή οικοπέδων μεταξύ ΕΥΑΘ Παγίων και Συνεταιρισμού «Ο Άγιος Χριστόφορος» για την εγκατάσταση 101 οικογενειών της Θεσσαλονίκης.

   «Μετά από περίπου 40 χρόνια, αναμένεται να δοθεί λύση σ’ ένα πάγιο αίτημα οικογενειών της Θεσσαλονίκης, οι οποίες ήταν άστεγες, προέρχονταν από περιοχές όπου μαινόταν ο εμφύλιος πόλεμος κι είχαν εκπατριστεί από τις εστίες τους. Σε αυτούς είχαν παραχωρηθεί, με απόφαση της Γενικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος, παραπήγματα στην περιοχή Βαρόνου Χιρς (στον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, απέναντι από την Κτηνιατρική Κλινική του ΑΠΘ), που περικλείεται από τις οδούς Σαπφούς, Σταύρου Βουτυρά, Γιαννιτσών και ρέματος, που είναι σήμερα η οδός Πατριάρχου Κυρίλλου, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση αναφορικά με το ιστορικό της υπόθεσης.

   Την ανταλλαγή ζήτησε ο Συνεταιρισμός με την επωνυμία «Αστικός Οικοδομικός Συνεταιρισμός Κατοίκων Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ”, Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης». Με την υλοποίησή της, που θα γίνει χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, θα ανεγερθούν οι οικοδομές όπου θα εγκατασταθούν οι δικαιούχοι των 101 οικογενειών, ενέργεια που αναμένεται να συμβάλει και στην αναβάθμιση της «περιοχής που για χρόνια φέρει εικόνα εγκατάλειψης», όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

   Μέσω της ανταλλαγής, η ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ θα έχει στην ιδιοκτησία της ένα άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο, συνολικού εμβαδού 270 τ.μ., επί της Πατριάρχου Κυρίλλου, για δική της εκμετάλλευση.