Νοτοπούλου: «Ο Ζέρβας έχει μετατρέψει όλο το δήμο σε γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας»

Νοτοπούλου: «Ο Ζέρβας έχει μετατρέψει όλο το δήμο σε γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας»

«Έχουμε μια πόλη που έχει πάει πρόσω ολοταχώς προς τα πίσω». Αυτή είναι η διαπίστωση της Κατερίνας Νοτοπούλου, από την χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η οποία μίλησε στο politic radio μέσα από τη συχνότητα του Flash 99,4.


«Η Θεσσαλονίκη στερείται βασικών έργων, μετρό, αστικών συγκοινωνιών , ακόμα και το πάρκο καινοτομίας και νέων τεχνολογιών έπρεπε να προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα. Βλέπουμε λοιπόν μια σειρά από υποσχέσεις, καθρεφτάκια σε ιθαγενείς στην πραγματικότητα», ανέφερε η κ. Νοτοπούλου.


Σχετικά με το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη η κ. Νοτοπούλου σημείωσε πως, «πλέον έχει μετατραπεί απλά σε μια τακτοποίηση στελεχών της ΝΔ χωρίς καμιά παραγωγή πολιτικού έργου». Αναφέρθηκε μάλιστα σε μια σειρά από δράσεις που είχε κάνει επι δική της θητείας όπως, «απόδοση πρώην στρατοπέδων μέχρι τα μεγάλα τεχνικά έργα, το προχώρημα σε μια σειρά από έργα, αντικείμενα εργασίες των υπουργείων τα οποία κάποιος έπρεπε να τα παρακολουθεί και να τα προτεραιοποιήση την ατζέντα», ζητώντας μάλιστα να κάνει η κ. Αντωνίου απολογισμό πεπραγμένων.

Αναφερόμενη στον κορονοϊό, η κ. Νοτοπούλου, σημείωσε: «Το εύκολο ήταν να μείνουμε σπίτι το δύσκολο ήταν να βγούμε από το σπίτι με ασφάλεια και εδώ η κυβέρνηση τα έκανε μπάχαλο», τόνισε. «Δεν υπάρχουν γιατροί, δεν υπάρχουν νοσοκομεία και προσφάτως δεν υπάρχουν αντιδραστήρια».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε παραπάνω από υπεύθυνη στάση», ανέφερε. «Κράτησε σαν να ήταν κυβέρνηση και έβγαλε κοστολογημένες προτάσεις και η κυβέρνηση τις αγνόησε επιδεικτικά όπως επιδεικτικά μας αγνοεί και σταματάει το μετρό».

Για το μετρό επέμεινε πως οι εργασίες έχουν σταματήσει
«Έχουμε κάνει επισκέψεις με τον Χρήστο Σπίρτζη και με βουλευτές. Τα εργοτάξια δεν δουλεύουνε, κόσμος δεν υπάρχει, υπάρχει και το πάγιο αίτημα της Αττικό Μετρό για μείωση μισθών που δείχνει ότι υπάρχει ένα ζήτημα. Έπρεπε να είναι όλο το τμήμα του μετρό σε δοκιμαστική λειτουργία και σε 6 μήνες από τώρα η πόλη να έχει μετρό».

Οι δάσκαλοι είναι στη θέση τους, αλλά καθαρίστριες δεν υπάρχουν
Η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις καθαρίστριες στα σχολεία.

«Αφήνει στην πραγματικότητα την πόλη χωρίς σχολεία. Γιατί όταν έχει γίνει μισό τεχνικό έργο μέσα στα σχολεία. Υπάρχουν σχολεία χωρίς τουαλέτες αυτή τη στιγμή. Αναρωτιέμαι πως θα λειτουργήσουν όταν υπάρχουν επιστολές από συλλόγους γονέων κάθε μέρα που λένε ότι κανένα πρωτόκολλο και κανένας κανόνας ασφάλειας δεν τηρείται Αυτή τη στιγμή οι δάσκαλοι είναι στη θέση τους και καθαρίστριες δεν υπάρχουν», ανέφερε. «Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία με covid να μην έχουμε καθαρίστριες στα σχολεία».


«Έχει μετατρέψει όλο το δήμο σε γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας», τονισε η κ. Νοτοπούλου αναφερόμενη στο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

«Υπάρχει μια ανάγκη του δημάρχου μας να αντιγράψει τον δήμαρχο Αθηναίων. Το κάνει και με κάκιστο τρόπο. Ένα κακέκτυπο είναι, μεγάλο περίπατο – μικρό περίπατο της κακιάς ώρας, συναυλία Πρωτοψάλτη – συναυλία που δεν τη βλέπει κανείς, απλά ξοδεύει. Είναι κρίμα για τους πολίτες γιατί αυτή η πόλη πήγε να πάρει μπροστά. Είχε σχέδιο, θα είχε τεχνολογικά πάρκα θα ήταν διαμετακομιστικός κόμβος. Αυτά δεν είναι θα, ήταν έργα τα οποία ήταν σχεδόν έτοιμα. Δεν της αξίζει αυτής της πόλης», δήλωσε.

Η κ. Νοτοπούλου μίλησε και για αυτοκριτική από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «να δούμε και εμείς τα εσωτερικά μας και τα εξωτερικά μας γιατί έχουμε ευθύνες όσοι είμαστε στην πολιτική»., ενώ για τις εκλογές ανέφερε: «Ήταν μια μάχη με πολλούς και με πολλούς».