Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη: Δύσκολοι οι επόμενοι 6 μήνες

Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη: Δύσκολοι οι επόμενοι 6 μήνες

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο κτίριο του ΥΜΑΘ είχε συνάντηση με φορείς της Θεσσαλονίκης,ενώ στη συνέχεια έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Μεταξύ άλλων ο κ.Μητσοτάκης είπε:

 

Για Θεσσαλονίκη:

 

;;Γλυκόπικρη η σημερινή μου επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Χαίρομαι κάθε φορά που βρίσκομαι στη Βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία. Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρόνια και αναγκαστήκαμε να πάρουμε την απόφαση την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για λόγους απόλυτους ευνόητους και κατανοητούς. Επέλεξα όμως να βρεθώ στη Θεσσαλονίκη το επόμενο Σαββατοκύριακο, να εκφωνήσω την παραδοσιακή μου ομιλία στους παραγωγικούς φορείς στην οποία θα παρουσιάσω το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τους επόμενους 12 μήνες, να κάνουμε την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου και το απόγευμα να μιλήσω σε μια ειδική εκδήλωση για το σχεδιασμό μας και όσα θα κάνουμε για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που αφορούν την Βόρεια Ελλάδα και ειδικά τη Θεσσαλονίκη’’.

‘’Είχαμε την ευκαιρία σήμερα σε μια σειρά συναντήσεων με παραγωγικούς αλλά και με τους φορείς που είναι υπεύθυνοι για την υλοποίηση των έργων να κάνουμε μια επισκόπηση της σημαντικής προόδου που έχει συντελεστεί αυτούς τους 12 μήνες.

Θα έχουμε την ευκαιρία το επόμενο Σάββατο να μιλήσω πιο αναλυτικά για το τι έχουμε κάνει και κυρίως για το τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς της πολιτικής που αφορούν την Θεσσαλονίκη, την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στα ζητήματα, που αφορούν τα αστικά λεωφορεία. Ξέρω ότι έχουμε να κάνουμε ακόμη πολύ δουλειά αλλά έχει γίνει μια σημαντική πρόοδος μέχρι σήμερα. Θα μιλήσουμε για το μετρό, για το έργο του Fly Over, για το στρατόπεδο Παύλου Μελά, για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για τη ΔΕΘ, για το Thess Intec αλλά για τις υπόλοιπες σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές της Θεσσαλονίκης στον τομέα της εκπαίδευσης, στον τομέα της καινοτομίας. Θα είναι μια ευκαιρία με την ομιλία που θα κάνω να παρουσιάσω το σχέδιο της κυβέρνηση για το πως θα στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία, τους Έλληνες εργαζόμενους, τος ελληνικές επιχειρήσεις στον δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα που έρχονται’’.

 

Για την ομιλία του την επόμενη εβδομάδα στην ΔΕΘ : ‘’Θα είναι περιορισμένη η προσέλευση στην ομιλία μου. Επέλεξα συνειδητά να περιορίσω στο ελάχιστο τις συμμετοχές μελών της κυβέρνησης έτσι ώστε να δοθεί να εκπροσωπηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι παραγωγικοί αλλά και οι απλοί πολίτες’’.

 

Για κορωνοϊό: ‘’ Θα βγούμε από την κρίση όταν θα βρεθεί μια αποτελεσματική θεραπεία ή ένα εμβόλιο. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για τα χρονοδιαγράμματα όσον προς την διαθεσιμότητα εμβολίων που θα έχουμε ως ελληνική κυβέρνηση. Έχουμε έξι δύσκολους μήνες μπροστά μήνες μπροστά μας. Το 2021 ελπίζω ότι θα έχουμε αφήσει πίσω μας αυτή την κρίση και θα βάλουμε τα θεμέλια για μια πολύ ουσιαστική ανάπτυξη’’.