Θεσσαλονίκη: Tι είπαν παραγωγικοί φορείς με τον Μητσοτάκη(ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη: Tι είπαν παραγωγικοί φορείς με τον Μητσοτάκη(ΒΙΝΤΕΟ)

Με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης συναντήθηκε στο ΥΜΑΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Μετά την συνάντηση ο πρόεδρος του ΒΕΘ κ. Αναστάσιος Καπνοπωλης δήλωσε πως ‘’ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος και εκτίμησε ότι παρά πολλά από αυτά που ειπωθήκαν θα εφαρμοστούν και θα έλεγα πάρα πολλά από αυτά με εκπλήξεις. Οι φορείς που σήμερα εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους αναμένουν την ομιλία και τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού το Σάββατο’’.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΒΕ Αθανάσιος Σάββακης περιέργραψε ότι η έγινε εποικοδομητική συζήτηση για τα θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε ότι από τα θέματα Υποδομών η ΔΕΘ εξελίσσεται όπως και το ThessIntec, ενώ η ζώνη ελεύθερου εμπορίου βρίσκεται υπό σχεδιασμό.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Στη σύσκεψη θα παραβρίσκονται, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία Χρίστος Δήμας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ρεπορτάζ Κωστής Ουζούνογλου