Το Μετρό Θεσσαλονίκης κινείται για πρώτη φορά (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Το Μετρό Θεσσαλονίκης κινείται για πρώτη φορά (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Για πρώτη φορά  συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης κινήθηκαν στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας,  στο πλαίσιο της επίσκεψης  του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. 

Ρεπορτάζ: Κωστής Ουζούνογλου.

Ο Υπουργός συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Νίκο Ταχιάο και εκπροσώπους της εταιρείας είδε από κοντά την πορεία των εργασιών στο Μετρό Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ο κ.Καραμανλής περιηγήθηκε και στα βαγόνια του Μετρό, ενώ αμέσως μετά επισκέφτηκε τα γραφεία στο αμαξοστάσιο. Nα σημειωθεί πως ο συρμός είναι εξήντα μέτρα και αποτελείται από έξι βαγόνια.

Οι κ.κ. Καραμανλής και Καραγιάννης επιθεώρησαν την ολοκληρωμένη στο σύνολό της σιδηροδρομική επιδομή του αμαξοστασίου, η οποία περιλαμβάνει 4 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών τροχιών, που έχουν ενεργοποιηθεί και τμηματικά ηλεκτροδοτούνται ανάλογα με τις απαιτήσεις των εκτελούμενων δοκιμών. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις δυναμικές δοκιμές χαμηλής ταχύτητας που εκτελούνται στην τροχιά δοκιμών που αποτελεί τμήμα της αυτόματης περιοχής κίνησης των συρμών του Αμαξοστασίου.

Κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας, η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ενημερώθηκε για την επόμενη φάση δοκιμών των συρμών, που περιλαμβάνει τις δυναμικές δοκιμές στη γραμμή, αρχικά σε υψηλή ταχύτητα με μισό και πλήρες φορτίο και στη συνέχεια τις δυναμικές δοκιμές στη γραμμή σε τμήματα υπό κλίση.

Μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί από τη Hitachi στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ εννέα συρμοί. Η επόμενη παράδοση είναι προγραμματισμένη για τις 16 Σεπτεμβρίου.

  «Μέχρι το τέλος του 2020 εκτιμούμε πως θα έχουμε προκηρύξει τον διαγωνισμό για 15 συρμούς στην επέκταση της Καλαμαριάς» είπε ο κ.Ταχιάος, προσθέτοντας ότι οι συρμοί φτάνουν στην Ελλάδα σε δύο τμήματα και συναρμολογούνται επιτόπου. Οπως ο ίδιος επισήμανε, «το ενδιαφέρον μέρος αρχίζει το 2021 και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, οπότε θα εκκινήσει η περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας των συρμών στις σήραγγες, στο σύνολο της γραμμής».

Τέλος, οι κ.κ. Καραμανλής και Καραγιάννης, επισκέφθηκαν το «Σταθμό Καλαμαριά», ο οποίος αποτελεί τμήμα του Έργου της επέκτασης προς Καλαμαριά και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το τμήμα του επιπέδου της Οδού Μεταμορφώσεως, που είναι έτοιμο προς παράδοση στο κοινό.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες του Seleo.gr

metro thessalonikis 3metro thessalonikis 4

metro thessalonikis 2

metro thessalonikis