Ταυτοποιήθηκαν εννέα οπαδοί για επίθεση σε αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη

Ταυτοποιήθηκαν εννέα οπαδοί για επίθεση σε αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη

Ταυτοποιήθηκαν εννέα οπαδοί για τα επεισόδια που συνέβησαν τον Νοέμβριο του 2019 έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρον, σε αγώνα μπάσκετ.

Ειδικότερα, για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες εννέα άνδρες  ηλικίας 19 έως 34 ετών.Συγκεκριμένα, έπειτα από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι τέλη Νοεμβρίου του 2019, προ ενάρξεως αγώνα καλαθοσφαίρισης, οι εννέα οπαδοί, μαζί με έτερους οπαδούς, τόσο στον περιβάλλοντα χώρο του αθλητικού χώρου όπου διεξαγόταν ο εν λόγω αγώνας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή αυτού, εκδήλωσαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές απρόκλητες επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, ρίπτοντας εναντίον τους διάφορα αντικείμενα (πέτρες, ξύλινα κοντάρια, πυρσούς, κροτίδες κ.α.).

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των προαναφερόμενων επιθέσεων τραυματίστηκε αστυνομικός της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης. Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Σε βάρος των εννέα οπαδών σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, τελούμενης κατά συναυτουργία», «Διατάραξης της κοινής ειρήνης», «Σωματικής βλάβης, τελούμενης κατά συναυτουργία», παραβάσεις Νομοθεσίας που αφορούν σε «αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», σε «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις» και «Περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων»