Δ. Καλαμαριάς: Απολυμάνσεις σε κτίρια και απορριμματοφόρα μετά τα κρούσματα κορωνοϊού

Δ. Καλαμαριάς: Απολυμάνσεις σε κτίρια και απορριμματοφόρα μετά τα κρούσματα κορωνοϊού

Απολυμάνσεις σε κτήρια και απορριμματοφόρα του Δήμου Καλαμαριάς πραγματοποιήθηκαν σήμερα, μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους του Δήμου.

 

Η ανακοίνωση του δήμου Καλαμαριάς:

 

Την περασμένη Παρασκευή ένας ωφελούμενος του προγράμματος κοινωνικής εργασίας, ο οποίος απασχολούνταν στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Καλαμαριάς, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο συγκεκριμένος ωφελούμενος πρόσφερε τις υπηρεσίες του καθαρίζοντας τμήμα της παραλιακής οδού, χωρίς την παρουσία άλλων εργαζομένων.

Ο μόνος με τον οποίο ήρθε σε επαφή μαζί του, ο επόπτης καθαριότητας , ο οποίος παρόλο που δεν είχε κανένα σύμπτωμα υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο χθες βράδυ βγήκε θετικό.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του ιού, ζήτησε αυστηρά να γίνει ευρεία ιχνηλάτηση των επαφών των παραπάνω δύο ατόμων. Από τη διαδικασία αυτή 17 άτομα υποβλήθηκαν σήμερα σε τεστ κορωνοϊού, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται αύριο. Από τις 4 το πρωί σήμερα, πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες απολυμάνσεις κτιρίων και απορριμματοφόρων.

Στις υπηρεσίες του Δήμου εξακολουθούν με αυστηρότητα να τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και πραγματοποιούνται απολυμάνσεις και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ ταυτόχρονα ελέγχεται καθημερινά η χορήγηση και η χρήση Μ.Α.Π. (Μέσο Ατομικής Προστασίας) από το προσωπικό του Δήμου.