Κέντρο Pfizer - Θεσσαλονίκη: 200 επιστήμονες θα απασχολεί μέχρι τέλος του 2020

Κέντρο Pfizer - Θεσσαλονίκη: 200 επιστήμονες θα απασχολεί μέχρι τέλος του 2020

 

Η επέκταση των επενδύσεων της Pfizer στην Ελλάδα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης

που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης με το διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά.

Συγκεκριμένα ο υπουργός σε μήνυμα στο twitter αναφέρει: «ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης συναντήθηκαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά. Στο επίκεντρο της συζήτησης η επέκταση των επενδύσεων της εταιρίας στην Ελλάδα».

Χθες ο κ. Μπουρλά συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων συζήτησαν για την επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, όπου θα δημιουργηθεί ένα από τα έξι κέντρα ψηφιακών ερευνών της σε όλο τον κόσμο.

Εκεί μέχρι το τέλος του χρόνου θα απασχολεί 200 επιστήμονες.

Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τετ-α-τετ με τον Άλμπερτ Μπουρλά, διευθύνοντα σύμβουλο του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer ανέφερε τα εξής:

Φιλική συνάντηση και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Άλμπερτ Μπουρλά, διευθύνοντα σύμβουλο του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer.

Ένας Έλληνας που βρίσκεται στη διεθνή πρωτοπορία της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Μιλήσαμε για τη μεγάλη επένδυση της εταιρίας στη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη. Ένα από τα έξι κέντρα ψηφιακών ερευνών της Pfizer στον κόσμο, που μέχρι το τέλος του χρόνου θα απασχολεί 200 επιστήμονες της χώρας μας. Κυρίως, όμως, άκουσα από τον κ. Μπουρλά τα καλά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του Covid-19.

H Pfizer βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της έρευνας και σύντομα θα υπογράψει συμφωνία με την Ε.Ε. για τη διάθεση του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή αγορά. Μέχρι, όμως, να βρεθεί το εμβόλιο πρέπει να επαγρυπνούμε: Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις, φροντίζουμε την προσωπική μας υγιεινή. Όπως στην επιστήμη, έτσι και στην καθημερινότητα η επιτυχία έρχεται με ατομική ευθύνη, ορθή σκέψη και συλλογική δράση.