Οδοντίατροι Θεσσαλονίκης- Με εφημερίες θα καλύψουν τα κενά των διακοπών

Οδοντίατροι Θεσσαλονίκης- Με εφημερίες θα καλύψουν τα κενά των διακοπών

Τι πρέπει να κάνετε για να κλείσετε ραντεβού

 

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (Ο.Σ.Θ.) για να καλύψει το κενό στην οδοντιατρική στο νομό Θεσσαλονίκης λόγω των θερινών διακοπών, θα έχει πρόγραμμα με  εφημερεύοντες οδοντιάτρους, οι οποίοι θα βρίσκονται στα ιατρεία τους από τις 8 έως τις 23 Αυγούστου,

 

«Η αδυναμία κάλυψης των επειγόντων οδοντιατρικών περιστατικών κατά τις γιορτές, τις αργίες και κυρίως κατά την περίοδο των θερινών διακοπών, έχει διαπιστωθεί εδώ και χρόνια. Όταν οι κρατικές υπηρεσίες αδυνατούν να παρουσιάσουν μια προσβάσιμη και εξυπηρετική για τους ασθενείς πρόταση με την εμπλοκή στο σύστημα εφημεριών και απομακρυσμένων κέντρων υγείας εκτός του πολεοδομικού ιστού της Θεσσαλονίκης, εμείς ως Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών, ανταποκρινόμενοι στον κοινωνικό μας σκοπό, παρέχοντας την οργανωτική και διοικητική μας εμπειρία. Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι οι ασθενείς μπορούν να απευθύνονται στους εν λόγω οδοντιάτρους εφόσον δεν δύναται να τους εξυπηρετήσει ο προσωπικός τους οδοντίατρος.», δηλώνει ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Κούγιας.

Το σύστημα εφημεριών θα λειτουργήσει ως εξής:

-H έναρξη του προγράμματος είναι το Σάββατο 8 Αυγούστου και η λήξη την Κυριακή 23 Αυγούστου. Περιλαμβάνει τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα της συγκεκριμένης περιόδου.

-Τα ονόματα των εφημερευόντων θα δημοσιευτούν με ευθύνη του Ο.Σ.Θ. στον ημερήσιο Τύπο και την ιστοσελίδα του Συλλόγου (www.osth.gr), με την επισήμανση ότι οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται σε αυτούς μόνο εφόσον δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει ο οδοντίατρός τους.

-Η κατανομή των εφημερευόντων θα γίνει με ευθύνη του Ο.Σ.Θ. Για τις ανάγκες του προγράμματος, ο νομός έχει διαιρεθεί στις ακόλουθες περιοχές: Κεντρική Θεσσαλονίκη, Ανατολική Θεσσαλονίκη, Δυτική Θεσσαλονίκη.

-Οι ώρες άμεσης ετοιμότητας των εφημερευόντων στα ιατρεία τους είναι 10:00 - 21:00.