Ανυπολόγιστες οι καταστροφές στον Λαγκαδά (Βίντεο)

Ανυπολόγιστες οι καταστροφές στον Λαγκαδά (Βίντεο)

Σε απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί ο Λαγκαδάς, μετά την ισχυρή νεροποντή που έπληξε την περιοχή.

Από την έντονη βροχόπτωση δεκάδες άτομα εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και οχήματα. Περισσόρερα από 20 άτομα απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σε τουλάχιστον 100 περιπτώσεις η Πυροσβεστική έχει επέμβει για άντληση υδάτων.

Διαβάστε κι εδώ: Zώα έχουν πνιγεί από τα ορμητικά νερά στον Λαγκαδά - Καταστροφές σε καλλιέργειες

Επί τόπου βρίσκεται η ΕΜΑΚ για να συνδράμει όπου χρειαστεί. Στο σημείο βρίσκονται και δύτες.Παράλληλα, την κήρυξη του δήμου Λαγκαδά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ζήτησε, με κατεπείγουσες διαδικασίες, ο δήμαρχος Ιωάννης Ταχματζίδης, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τα προβλήματα που δημιούργησε η ισχυρή βροχόπτωση.

Διαβαστε κι εδώ: Σάρωσε η κακοκαιρία - 78 χιλιοστά βροχής σε 3 ώρες στο Λαγκαδά (Χάρτης)

Περισσότερα από 60 μηχανήματα ιδιωτικών υπηρεσιών αλλά και ιδιωτών που επιστρατεύτηκαν από τη δημοτική αρχή επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές, ενώ κλιμάκια της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ώρες αυτοψία προκειμένου να γίνει εκτίμηση και άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Δέκα συνεργεία της Περιφέρειας και χωματουργικά μηχανήματα βρίσκονται στον δήμο Λαγκαδά για να ανοίξουν τους δρόμους από τα φερτά υλικά και τα δέντρα που έπεσαν από την κακοκαιρία.