Δήμος Βόλβης : Ο πρώτος δήμος με δίκτυο μετεωρολογικών καμερών

Δήμος Βόλβης : Ο πρώτος δήμος με δίκτυο μετεωρολογικών καμερών

Εικόνα από οκτώ διαφορετικά σημεία προσφέρει ο δήμος Βόλβης σε συνεργασία με την ομάδα της ιστοσελίδας meteology.gr


 Άμεση πρόσβαση, με απευθείας εικόνα από 8 διαφορετικές τοποθεσίες, προσφέρει ο δήμος Βόλβης σε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας του (www.dimosvolvis.gr), μέσω της συνεργασίας του με το μετεωρολογικό ιστότοπο meteology (www.meteology.gr).
Ο δήμος Βόλβης είναι ο πρώτος δήμος της χώρας ο οποίος καλύπτει με δίκτυο μετεωρολογικών καμερών (live cameras), όλες τις έδρες των δημοτικών ενοτήτων του και άλλες σημαντικές περιοχές (λίμνη Βόλβης), προσφέροντας εικόνα καθημερινά σε 24ωρη βάση.
Οι κάμερες έχουν τοποθετηθεί σε ειδικά επιλεγμένα σημεία σε Άνω Σταυρό, Αρέθουσα, Ασπροβάλτα, Μικρή Βόλβη, Νέα Απολλωνία, Νέα Μάδυτο, Προφήτη και στην έδρα του δήμου Βόλβης: τον Σταυρό, δίνοντας την κατάσταση του καιρού ανά πάσα στιγμή.
Το δίκτυο μετεωρολογικών καμερών του δήμου Βόλβης, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με  την ομάδα meteology, που απαρτίζουν ερασιτέχνες και επαγγελματίες μετεωρολόγοι από τη Θεσσαλονίκη, η οποία μέσω του ιστοτόπου της, διαθέτει μετεωρολογικές προγνώσεις για όλη την Ελλάδα, μέσα από διεξοδικό, καθημερινό φιλτράρισμα δεκάδων παραμέτρων, αξιοποιώντας 120 κάμερες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και δεδομένα από τους 26 μετεωρολογικούς σταθμούς της.
Σημειώνεται ότι ο δήμος Βόλβης εξακολουθεί να πρωτοπορεί σε ψηφιακές υπηρεσίες προς δημότες και επισκέπτες, καθώς ενδεικτικά εκτός από την ενημερωμένη ιστοσελίδα του, διαθέτει ειδική εφαρμογή για on line υπηρεσίες από κινητά τηλέφωνα και διαδίκτυο («Δημότης Βόλβης»), τουριστικό πόρταλ, απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου κ.ά. 

Camera Άνω Σταυρός

Camera
Άνω Σταυρός

Η κάμερα είναι τοποθετημένη στον Άνω Σταυρό σε υψόμετρο 85 μέτρων, σε μια πανέμορφη περιοχή όπου συνδυάζει την θάλασσα και την ομορφιά της φύσης ανάμεσα σε δυο πλαγιές που αγκαλιάζουν κυριολεκτικά το χωριό. Η κατεύθυνση της κάμερας είναι βορειοανατολική, ενώ στο βάθος βλέπουμε τον Στρυμωνικό κόλπο και το Παγγαίο. Στην δεξιά πλευρά διακρίνεται η παραλία των Βρασνών, της Ασπροβάλτας, ενώ στην ευθεία είναι οι εκβολές του ποταμού Στρυμώνα, η Αμφίπολη και δεξιά το Οφρύνιο.

Δείτε την κάμερα
Camera Αρέθουσας

Camera
Αρέθουσας

Η κάμερα είναι τοποθετημένη στο όμορφο χωριό Αρέθουσα σε υψόμετρο 340 μέτρων, σε ένα πανέμορφο ορεινό χωριό μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Η κάμερα έχει κατεύθυνση Βορειοδυτική προς τον Σοχό.

Δείτε την κάμερα
Camera Ασπροβάλτας

Camera
Ασπροβάλτας

Η κάμερα είναι τοποθετημένη στην πανέμορφη παραλία της Ασπροβάλτας με κατεύθυνση νοτιανατολική και θέα όλο τον Στρυμωνικό Κόλπο, ενώ με καθαρή ατμόσφαιρα στο βάθος διακρίνεται η Θάσος και ο Άθως.

Δείτε την κάμερα
Camera Νέας Απολλωνίας

Camera
Νέας Απολλωνίας

Η κάμερα είναι τοποθετημένη στο χωριό Νέα Απολλωνία, σε υψόμετρο 108 μέτρων και με κατεύθυνση βορειοανατολική προς την Ρεντίνα, ενώ στο βάθος διακρίνονται τα Μακεδονικά Τέμπη. Ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό, μόλις 5 χιλιόμετρα από την νότια όχθη της Λίμνης Βόλβης.

Δείτε την κάμερα
Camera Νέα Μάδυτος

Camera
Νέα Μάδυτος

Η κάμερα είναι τοποθετημένη στο χωριό Νέα Μάδυτος με κατεύθυνση βορειοδυτικά προς την Λίμνη Βόλβη και την πεδιάδα του Λαγκαδά. Ένα καταπράσινο πανέμορφο χωριό, χτισμένο μέσα σε τεράστια πλατάνια και όμορφους γραφικούς δρόμους.

Δείτε την κάμερα
Camera Προφήτης

Camera
Προφήτης

Η κάμερα είναι τοποθετημένη στο χωριό Προφήτης με κατεύθυνση Ανατολική. Στο βάθος διακρίνεται η Λίμνη Βόλβη και τα Μακεδονικά Τέμπη. Ένα όμορφο χωριό με πολλές παραδόσεις, χτισμένο αμφιθεατρικά σε μια καταπράσινη πλαγιά.

Δείτε την κάμερα
Camera Σταυρός

Camera
Σταυρός

Η κάμερα είναι τοποθετημένη στον Σταυρό θεσσαλονίκης, ανατολικά του Νομού, σε μια πανέμορφη παραθαλάσσια περιοχή με υπέροχες παραδόσεις και όμορφες πλατείες. Η κάμερα έχει κατεύθυνση βορειοανατολική προς τον Στρυμωνικό Κόλπο, ενώ μπροστά διακρίνεται το όμορφο λιμάνι. Στο βάθος φαίνεται η παραλιακή ζώνη από τα Βρασνά έως την Ασπροβάλτα.

Δείτε την κάμερα