Καραμανλής: ''Στη Θεσσαλονίκη με τα ΚΤΕΛ έχουμε καινούργια λεωφορεία με τον πρωτοπόρο θεσμό του leasing''

Καραμανλής: ''Στη Θεσσαλονίκη με τα ΚΤΕΛ έχουμε καινούργια λεωφορεία με τον πρωτοπόρο θεσμό του leasing''

Με στοχευμένες προσλήψεις οδηγών στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, και με μεγάλο διαγωνισμό για την ανανέωση του γηρασμένου στόλου των λεωφορείων απαντά η κυβέρνηση στις ελλείψεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που ανέδειξε ο κορωνοϊός με στόχο να μειωθούν οι χρονοαποστάσεις, αλλά και να αντιμετωπιστεί η επιβάρυνση των οδηγών των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν λόγω πανδημίας. 

«Είμαι σε επαφή με το υπουργείο Εσωτερικών για προσλήψεις οδηγών, εκεί που χρειάζεται κι αφότου γίνει σοβαρή αναδιάρθρωση των εταιρειών, δεν μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις χωρίς μέτρο» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.   

Για τα λεωφορεία ο υπουργός τόνισε ότι «στη Θεσσαλονίκη με τα ΚΤΕΛ έχουμε καινούργια λεωφορεία με τον πρωτοπόρο θεσμό του leasing, αυτό θα δούμε σταδιακά και στην Αθήνα και θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες με πολύ μεγάλο διαγωνισμό για νέα λεωφορεία και ηλεκτρικά λεωφορεία». «Έχουμε πεπαλαιωμένο στόλο, έχουμε να πάρουμε λεωφορεία από το 2009» σχολίασε. 

«Σήμερα πληρώνουμε περισσότερα χρήματα σε ρεπό και άδειες απ’ ό,τι αν είχαμε προσλάβει 100 οδηγούς. Αυτά που είναι παθογένειες πολλών ετών που πρέπει να τις λύσουμε, δεν μπορεί ένας οργανισμός να έχει υπεράριθμους που δεν είναι στο πεδίο» ανέφερε ο υπουργός.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Καραμανλής «γίνεται προσπάθεια να πυκνώσουν τα δρομολόγια όσο είναι δυνατόν... Παρά πολλά παράπονα (για τα δρομολόγια) που έγιναν τις προηγούμενες μέρες είναι δικαιολογημένα και λογικά, και  μας προβλημάτισαν. Δεν θέλω να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, παραδεχθήκαμε και εμείς στο υπουργείο και οι διοικήσεις ότι έγινε λάθος υπολογισμός στο θέμα των αδειών, δεν εκτιμήθηκε σωστά πόσοι πολίτες έχουν μείνει Αθήνα, ενώ οι άδειες φέτος ήταν πολύ λιγότερες σε σχέση με πέρυσι λόγω κορωνοϊού αρκετοί πολίτες παρέμειναν στην Αθήνα και έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση που δεν ήταν εύκολη με ανάκληση αδειών».