Κρούσματα κορωνοϊού μετά από γάμο στη Θεσσαλονίκη

Κρούσματα κορωνοϊού μετά από γάμο στη Θεσσαλονίκη

 

Αναστάτωση έχει προκληθεί

μετά από την είδηση ότι την Τρίτη, τρεις ημέρες μετά την γαμήλια τελετή και το γλέντι που ακολούθησε, κάποιοι καλεσμένοι (αδιευκρίνιστος αριθμός), μεταξύ άλλων νηπιαγωγοί, κομμώτριες, δημόσιοι υπάλληλοι, παρουσίασαν υψηλό πυρετό, άνω των 38 βαθμών, που άγγιξε και τους 40, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Hellas Journal.

 

Τουλάχιστον 12 άτομα, που ήταν καλεσμένοι, επισκέφθηκαν τα επείγοντα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, με ύποπτα συμπτώματα, υψηλού πυρετού και καταβολής δυνάμεων.

 

“Γλιτώσαμε μία… χιονοστιβάδα κρουσμάτων, καθώς ανάμεσα στους θετικούς, βρίσκονται δημόσιοι υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί, οπότε φανταζόμαστε όλοι τί θα συνέβαινε στις εκπαιδευτικές κοινότητες, αν δεν ήταν περίοδος θέρους”, λέει στην Hellas Journal, ο Παναγιώτης Τουχτίδης, Πρόεδρος των Εργαζομένων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ένας καλεσμένος φέρεται να διαγνώστηκε θετικός στον covid-19, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Την ίδια ημέρα και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τουλάχιστον δώδεκα άτομα που συμμετείχαν στο γάμο προσήλθαν με παρόμοια, ύποπτα συμπτώματα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, από τα οποία τα δέκα φέρονται να είναι θετικά στον κορωναϊό, μετά από το σχετικό τεστ.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς και η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Δύο από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φέρονται να νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Άγνωστος μέχρι στιγμής ο αριθμός των συμμετεχόντων στη γαμήλια τελετή και στη δεξίωση, όπως και η περιοχή στην οποία πραγματοποιήθηκαν.

“Αποδεικνύεται ότι εμάς τους Έλληνες, θα “μας φάει” η αγάπη για την οικογένεια”, σχολίασε ο κ. Τουτχίδης, εξηγώντας πως “δεν μπορεί να σταματήσει η κοινωνική δραστηριότητα, όμως οφείλουμε να αποφεύγουμε εναγκαλισμούς και ασπασμούς κατά τη διάρκεια γαμήλιων τελετών και να διατηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει αυξηθεί τόσο ο αριθμός των ατόμων που προσέρχονται με ύποπτα συμπτώματα στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Παπανικολάου, όπως και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων τόνισε πως “οφείλουμε όλοι να τηρούμε τις οδηγίες και να μην προσερχόμαστε σε εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων αν δεν υπάρχει άκρως σοβαρό πρόβλημα. Ακόμα και να μην έχουμε ύποπτα συμπτώματα, υπάρχει κίνδυνος να μεταδώσουμε ή να προσβληθούμε από τον ιό” και υπενθύμισε πως “είναι προτιμότερο να επικοινωνούμε με τις αρμόδιες αρχές, ΕΟΔΥ κλπ ή με τον προσωπικό μας γιατρό”.